Холодницький проігнорував засідання антикорупційного комітету через статтю про збагачення

Середа, 27 лютого 2019, 15:25

Очільник Спеціалізованої прокуратури Назар Холодницький не з'явився на засідання парламентського комітету з питань протидії корупції, де мали розглядати факти розкрадання в оборонній сфері, наведені у журналістському розслідуванні, через скасування статті Кримінального кодексу щодо незаконного збагачення.

Таку відповідь він направив першому заступнику Голови Комітету з питань запобігання корупції Верховної Ради Юрію Савчуку, відповідний документ є у розпорядженні "Української правди".

За словами Холодницького, він не може взяти участь у засіданні комітету, у зв'язку з "нагальною необхідністю вирішення організаційних питань діяльності Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, у тому числі щодо процесуального керівництва у кримінальних провадженнях за статтею 368-2 КК України (незаконне збагачення)".

 
 

Також він зазначив, що має взяти участь у заздалегідь запланованих заходах.

Разом з тим Холодницький додав, що 26 лютого за фактами, оприлюдненими у журналістському розслідуванні програми "Наші гроші" у сфері діяльності ДК "Укроборонпром", САП внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань кримінальне провадження №42019000000000438 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст. 191 ККУ (привласнення розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Очільник САП повідомив, що досудове розслідування доручено детективам Національного антикорупційного бюро, які раніше проводили розслідування в 11 кримінальних провадженнях за фактом розкрадань в ДК "Укроборонпром".

Читайте також: Молодший партнер президента: що відомо про бізнес Олега Гладковського

Війна і бізнес. Як друзі Порошенка контролюють мільярдні замовлення Укроборонпрому. Частина 1

Війна і бізнес. Укроборонпром та його золотий менеджер. Частина 2

Нагадаємо:

  • 25 лютого "Bihus.info" оприлюднило розслідування про те, як люди з оточення Петра Порошенка курують розкрадання в оборонній сфері. В ньому фігурував син заступника секретаря РНБО Ігор Гладковський.
  • За даними журналістів, 22-річний Гладковський-молодший разом із партнерами організував десь у 2015 році постачання контрабандних російських деталей для військової техніки. Держпідприємства переплачували за товар у 2-4 рази, купуючи його у фірм-прокладок. Керівництво "Укроборонпрому" знало про оборудки і давало на них згоду.
  • В "Укроборонпромі" заявили, що вважають некоректним оцінювати розслідування журналістів про корупційні схеми за участі оточення президента Петра Порошенка і звинуватили у маніпуляції.
  • Також 26 лютого чотири джерела повідомили "Українській правді", що Конституційний суд визнав неконституційною статтю 368-2 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання для чиновників за незаконне збагачення.
  • Суд вирішив, що положення статті не відповідають принципам верховенства права та презумпції невинуватості. Зокрема, стаття про незаконне збагачення нібито зобов’язує самого підозрюваного довести законність його статків.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News