Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Екс-адвокат Трампа Коен: Президент расист, аферист і шахрай

Середа, 27 лютого 2019, 22:09
Екс-адвокат Трампа Коен: Президент расист, аферист і шахрай

Колишній захисник Дональда Трампа Майкл Коен розкритикував американського президента під час публічних свідчень перед Комітетом з нагляду Палати представників Конгресу США.

Про це повідомляє "Голос Америки".

"Трамп прямо не говорив мені брехати у Конгресі. Він так не працює…  Коли ми говорили під час виборчої кампанії, у той самий час, коли я активно проводив переговори в Росії від його імені, він міг дивитися мені в очі і стверджувати, що у нас в Росії немає жодних справ, а потім вийти і брехати американському народу, кажучи те саме. По-своєму, він говорив мені брехати", - сказав Коен.

За словами адвоката, він шкодує про допомогу та підтримку, яку надавав Трампу.

"Мені соромно за свої власні проступки, і я публічно взяв на себе відповідальність за них, визнавши провину в суді Південного округу Нью-Йорка. Мені соромно за свою слабкість і недоречну лояльність - того, що я зробив для пана Трампа, прагнучи захистити і підтримати його. Мені соромно, що я вирішив брати участь у приховуванні незаконних дій пана Трампа, а не слухати власне сумління. Мені соромно, тому що я знаю, ким пан Трамп є насправді. Він расист. Він аферист. Він шахрай", - наголосив колишній юрист президента США.

Після виступу Коена Трамп заявив у Twitter, що Майкл Коен обманює, щоб скоротити свій строк покарання.

"Майкл Коен був одним з багатьох юристів, які мене представляли (на жаль). У нього були й інші клієнти. Верховний суд штату щойно позбавив його прав вести юридичну практику за брехню та шахрайство. Він робив погані речі, не пов'язані з Трампом. Він бреше, щоб скоротити собі термін ув'язнення...", - написав Трамп у Twitter.

Пізніше видання NYT опублікувало повну заяву Білого Дому щодо свідчень Коена перед Конгресом США.

"Майкл Коен - злочинець, адвокат, якого позбавили права вести юридичну практику, засуджений порушник клятви, який брехав і Конгресу, і Спеціальному адвокату ... Тепер він пропонує те, що він називає, свідченням, але єдина підтримка для цього є його власні свідчення, яке раніше довели свою нікчемніть", - йдеться у заяві.

Також у Білому домі наголосили на "обмані, який пронизує його професійне життя" та його "інстинкті звинувачувати інших".

Нагадаємо:

  • Президент США Дональд Трамп заявив, що його колишній адвокат Майкл Коен намагається скоротити термін тюремного ув'язнення, стверджуючи що збрехати конгресу йому наказав сам Трамп.
  • У січні минулого сайт BuzzFeed опублікував документ, в якому говорилося, що за Трампом стежили в московському готелі Ritz Carlon і зібрали компрометуючу інформацію про його особисте життя і фінансову діяльність.
  • З даних документа і пояснень ЗМІ випливає, що документ був складений для штабу демократів або штабу Клінтон в період кампанії. Його твердження ґрунтуються на анонімних повідомленнях "джерел". Немає ніяких підтверджень його достовірності.
  • Через рік особистий адвокат Трампа Майкл Коен подав до суду на новинний сайт BuzzFeed за публікацію цього досьє.
  • У листопаді Коен визнав, що дав неправдиві свідчення у зв'язку з федеральним розслідуванням щодо втручання Росії в президентські вибори в США 2016 року.
  • Коен погодився співпрацювати зі слідством і визнав себе винним у восьми кримінальних звинуваченнях в ухиленні від сплати податків, банкрутстві і порушеннях у фінансуванні кампанії.
  • Він сказав федеральному суду в Нью-Йорку, що Трамп під час передвиборної кампанії доручив йому організувати виплати двом жінкам, щоб змусити їх мовчати про відносини з кандидатом в президенти.
  • За порушення виборчого законодавства і брехню Конгресу Коен засуджений в цілому до трьох років в'язниці.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування