Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рада на 3 місяці продовжила роботу ТСК щодо Гандзюк

Четвер, 28 лютого 2019, 11:23

Верховна Рада продовжила на три місяці термін діяльності Тимчасової слідчої комісії для проведення розслідування відомостей щодо нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів.

Таке рішення на засідання 28 лютого підтримали 290 народних депутатів.

"Прошу проголосувати зал за продовження роботи комісії на 3 місяці. Внести (Сергія – УП) Шахова замість (Євгена – УП) Рибчинського і за два тижні знову звітувати у Верховній Раді", - сказав з трибуни голова ТСК народний депутат Борислав Береза.

Також на засіданні заслухали та прийняли до відома попередній звіт Тимчасової слідчої комісії про діяльність за перші три місяці роботи.

ТСК створили 6 листопада 2018 року. Комісія складається з 18 народних депутатів.

Голова комісії позафракційний народний депутат Борислав Береза, а заступник голови ТСК - нардеп від фракції "Блок Петра Порошенка" Сергій Алєксєєв.

У четвер про роботу ТСК у ВР звітував Береза, за його словами, за 3 місяці не вдалося опрацювати всю наявну інформацію про напади на активістів.

Член ТСК нардеп Олена Сотник заявила, що діяльність комісії стала каталізатором для розслідування більше 15 нападів на активістів.

Комісія пояснила, що не перетягує на себе функції слідства, але, за словами Сотник, робота ТСК полягає в тому, щоб змусити правоохоронців робити свою роботу.

Також на засіданні звітував про хід розслідування нападу на Гандзюк генеральний прокурор Юрій Луценко, за його словами, слідство встановило і вручили підозри ймовірному посереднику між організатором і замовником вбивства екс-помічнику нардепа Паламарчука Ігорю Павловському, організатору Олексію Левіну, замовнику Владиславу Мангеру та ймовірним виконавцям злочину.

Нагадаємо:

  • 31 липня 2018 року у Херсоні біля під'їзду чоловік вилив на Катерину Гандзюк кислоту. Вона потрапила до реанімаційного відділення з сильними опіками, а за 2 місяці померла у лікарні після багатьох операцій.
  • Поліція затримала 5 підозрюваних у нападі на Гандзюк. Це В'ячеслав Вишневський, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, Сергій Торбін і Микита Грабчук.
  • 4 грудня 2018 року правоохоронці оголосили підозру в організації нападу на Гандзюк Олексію Левіну (Москалу), якого пов'язують з місцевою владою. Левіна оголосили в розшук, він переховується у Домінікані.
  • Батько Гандзюк заявив, що організатор вбивства його доньки співпрацював з уже екс-партійцем "Батьківщини" Владиславом Мангером та партійцем БПП Андрієм Гордєєвим.
  • 11 лютого голові обласної ради Херсонської області Владиславу Мангеру оголосили підозру в організації вбивства Гандзюк і згодом обрали запобіжний захід – тримання під вартою із правом внесення застави. Його адвокат вніс заставу, і Мангер вийшов на волю та повернувся на роботу в облраду.

Альона Мазуренко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування