Гриценко і Садовий разом скажуть, як боротимуться за президентство

Четвер, 28 лютого 2019, 16:16
Гриценко і Садовий разом скажуть, як боротимуться за президентство
Фото: Радіо НВ

Кандидати у президенти від "Громадянської позиції" Анатолій Гриценко і "Самопомочі" Андрій Садовий спільно оприлюднять узгоджене рішення, щодо єдиного кандидата на виборах, коли досягнуть остаточних домовленостей.

Про це, за результатами переговорів із Садовим, написав у Facebook Гриценко.

"Прошу - не вимагайте всього і одразу. Як тільки в нас буде спільно узгоджене рішення, воно одразу буде оприлюднене, так само спільно", - повідомив він.

За словами Гриценка, вони з Садовим домовилися, що про все повідомлять спільно і односторонніх коментарів не буде.

"Дайте нам шанс і дайте нам час - щоби твердо вийти на переможний формат", - додав він.

Зранку 28 лютого Садовий натякнув, що готовий знятися з виборів на користь кандидата від демократичних сил, який отримає більшу підтримку українців, за результатами останніх соцопитувань.

Садовий вважає, що єдиний кандидат від демократичних сил має всі шанси перемогти на президентських виборах в Україні.

Гриценко згодом написав у Facebook, що настав час "єднати зусилля" і "приймати рішення" і повідомив про зустріч із Садовим.

Знятися з виборів кандидати можуть до 7 березня.

Читайте також:

Майже єдиний кандидат. Як Гриценка висунули в президенти без Садового і Вакарчука

"Наступний (не)прохідний? Як Садовий конкурує з Гриценком"

Сам не гам і другому не дам. Чому Садовий і Гриценко не об’єднуються перед виборами

Вибори президента України 2019: цифри, дати і кандидати

Нагадаємо:

  • Кандидат у президенти Анатолій Гриценко заявив, що постійно спілкується з Андрієм Садовим щодо можливого об’єднання напередодні виборів та не мають конфліктів між собою.
  • За його словами, результат переговорів має бути до 7 березня.
  • Раніше  кандидат в президенти, лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко закликав до об'єднання інших потенційних кандидатів Святослава Вакарчука, Андрія Садовоого, Романа Безсмертного, Миколу Катеринчука, Миколу Томенка, партію "Сила людей".
  • Повідомлялося також, що позафракційний нардеп, лідер громадської спілки "Громадянський рух Хвиля" Віктор Чумак підтримав Анатолія Гриценка, як кандидата в президенти.
  • Лідер партії "Самопоміч" Андрій Садовий заявив, що не планує перед президентськими виборами об'єднуватися з іншими демократичними силами.
  • Згідно з останніми даними соцопитувань, якщо Анатолій Гриценко потрапить до другого туру, то має шанс перемогти Юлію Тимошенко та Петра Порошенка.
  • Також на питання, якби Садовий і Гриценко об’єдналися, то як би проголосували, то Гриценку готові були віддати свої голоси 15,6% респондентів.
  • Наразі за Садового готові проголосувати 4% опитанних, а за Гриценка - 8,8%. 
  • На питання, хто має бути єдиним кандидатом, то 23% респондентів вважають, що Гриценко, а 14,5%  - Садовий.
  • При цьому 50,9% опитанних важають, що демократичній опозиції слід об’єднатися і висунути єдиного кандидата на президентські вибори.
  • Як повідомлялося, існує угода, де прописано, що "Самопоміч" і ДемАльянс зобов'язуються підтримати єдиного кандидата в президенти від демократичних сил. Вони мають повести соцдослідження, до яких не буде підозр. І якщо у Садового менше шансів – він знімається на користь сильнішого кандидата, тобто Гриценка.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування