Князєв прокоментував побиття під управлінням поліції: Градус підвищується

Субота, 9 лютого 2019, 21:28

Глава Нацполіціі Сергій Князєв заявив, що група осіб, до якої була застосована сила біля Подільського управління поліції, здійснювала "штурм", правоохоронці будуть діяти "законно, правильно, але безкомпромісно".

Про це йдеться у дописі Князєва, який оприлюднено ввечері 9 лютого на його сторінці у Facebook. 

"Чергове звинувачення поліції у лобіюванні інтересів певних політичних сил і, як не прикро, чергові протистояння. Градус підвищується. ... Спроба штурму відділку поліції - кому це треба, для кого ця картинка? Сприймаємо адвокатів, правозахиснків, усі цивілізовані засоби захисту, але не такі передвиборчі методи", - заявив глава НПУ.

За словами Князєва, в результаті сутичок під будівлею управління поліції було затримано 40 осіб.

"При них  - ножі, пістолети, газ, кастети. ... Троє поліцейських потрапили до лікарні з хімічним опіком очей.

"Бердянск - флакон зеленки. Новомосковськ - 10 літрів зеленки... Відстань між подіями 10 днів. Що далі? Сьогодні зеленка, завтра – сірчана кислота", - заявив Князєв і додав, що поліція діятиме "законно, адекватно, але безкомпромісно".

Читайте також: 

Нові прізвища у справі Гандзюк, та хто насправді відкрив таємницю слідства

Нагадаємо, 

  • 9 лютого на Контрактовій площі правоохоронці затримали групу осіб - учасників руху С14. За повідомленням поліції, молодиків затримали "із зеленкою, газовими балончиками та ножами". 
  • В цей час на Подолі мав відбутися виступ кандидата у президенти Юлії Тимошенко. Під час її виступу учасники ініціативи "Хто замовив Катю Гандзюк" планували провести акцію, а учасники С14 приєднатися до неї. 
  • Затриманих доправили до відділення поліції, звідки згодом випустили, але забрали особисті речі. Активісти С14 вимагали повернути речі, у приміщенні управління поліції сталася штовханина, після чого правоохоронці застосували силу до активістів. Серед затриманих - голови патріотичних організацій Євген Карась (С14), Богдан Ходаковський (Традиція і порядок) та Євген Строкань (Невідомий патріот). 
  • У поліції заявили, що за фактом подій розпочато три кримінальних провадження за ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ч. 1 ст. 341 (Захоплення державних будівель) та ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) КК. 
  • У ГПУ заявили, що за фактом інциденту до ЄРДР внесено відомості про скоєння правоохоронцями кримінального правопорушення. 
  • Херсонська активістка Катерина Гандзюк померла 4 листопада під час лікування в результаті нападу на неї з сірчаною кислотою
  • У грудні 2018 року генпрокурор Юрій Луценко заявив, що замовники, організатори та виконавці вбивства Гандзюк встановлені. Правоохоронці оголосили підозру в організації нападу на Гандзюк громадянину на прізвище Левін.
  • Батько Гандзюк заявив, що організатор вбивства його доньки співпрацював з партійцем "Батьківщини" Владиславом Мангером та партійцем БПП Андрієм Гордєєвим. 
  • Після цього Владислав Мангер заявив, що припиняє членство у "Батьківщині" на час розслідування.
  • 4 лютого учасники ініціативної групи "Хто замовив Катю Гандзюк" пікетували адміністрацію президента України Порошенка та офіс партії "Батьківщина", вимагаючи покарати винних у її вбивстві та вимагаючи виключити з лав партії голову Херсонської облради Володимира Мангера, якого вони вважають причетним до справи.