Геращенко: Що ближче до виборів, то нахабніше РФ поводиться в Мінську

Середа, 13 березня 2019, 13:30

Росія та представники ОРДЛО свідомо зривають роботу гуманітарної групи ТКГ з урегулювання ситуації на Донбасі.

Про це йдеться в Facebook-пості віце-спікера Верховної Ради Ірини Геращенко, яка веде засідання парламенту.

"Сьогодні відбувається 104 засідання ТКГ і груп. Й чим ближче до виборів в Україні – тим не стриманіша і вульгарніша позиція РФ і контрольованих нею маріонеток. РФ знову свідомо зриває роботу гуманітарної групи заявами, що Росія начебто не є учасником і стороною конфлікту на Донбасі, шо "нас там нет" і намагається нав‘язати умову прямого діалогу Києва та окупованих Донецька і Луганська", – йдеться в пості Геращенко, яка веде засідання парламенту.

"Шантажу України НЕ БУДЕ! Позиція України і українських переговорників чітка і повністю відповідає мінським угодам", – наголосила вона.

За словами Геращенко представники України (13 березня в гуманітарній групі працюють експерти СБУ і МінТОТ Ю. Кочанов і С.Загородний ) вкотре наголосила на засіданні на розблокуванні процесу обміну звільнення заручників з окупованого Донбасу.

Вона нагадала, що на 15 пропозицій української сторони щодо звільнення – від Росії та її маріонеток немає жодної відповіді.

"Ключове: ми наполягаємо на розблокуванні звільнення. Й готові протягом кількох наступних днів передати РФ 25 росіян в обмін на наших і помилувати 72 сепаратиста в обмін на 19 цивільних і військових, незаконно утримуваних на окупованому Донбасі", – наголошує віце-спікер.

Нагадаємо:

  • В останній раз велике звільнення з полону бойовиків Донбасу в рамках обміну відбулося 27 грудня 2017 року: на вільні території України повернулися 73 людини. 24 січня 2018 з полону бойовиків звільнили ще військовослужбовця Романа Савкова.
  • Геращенко раніше припускала, що Росія утримуватиме заручників до виборів в Україні у березні 2018 року, щоб використати їх звільнення у своїх інтересах.
  • В січні 2019 року газета "Известия" з посиланням на російське високопоставлене дипломатичне джерело, писала, що обмін заручників, зокрема військовополонених українських моряків на ув'язнених в Україні росіян навряд чи можливий до виборів в Україні, оскільки український президент Петро Порошенко "почне видавати це за свою перемогу".

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News