Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Розенблат показав запис, на якому нібито Ситник каже, що допомагав Гілларі Клінтон

Четвер, 14 березня 2019, 15:07

Народний депутат Борислав Розенблат, який є обвинуваченим у так званій "Бурштиновій справі", оприлюднив запис, на якому людина із голосом директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника розповідає, що допомагала кандидату у президенти США Гілларі Клінтон під час виборів у 2016 році.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Я маю беззаперечні докази того, що директор антикорупційного бюро працював на одного із кандидатів у президенти Сполучених Штатів Америки, розголошуючи матеріали слідства та передаючи їх іншій іноземній державі, щоби вплинути на виборчий процес на підтримку одного із кандидатів у президенти", - написав він, згадавши, що раніше виграв суд проти Ситника і нардепа Сергія Лещенка.

Раніше в ефірі 112 каналу Розенблат заявив: "У мене є достеменна інформація про те, що… пан Ситник дійсно зливав інформацію щодо "чорної бухгалтерії" на користь кандидата від демократів Гілларі Клінтон".

Він сказав, що на оприлюдненому записі Ситник "чітко зазначає, що він працює на Гілларі і все робить в інтересах українського народу, але проти американського народу".

"Тому що американцям вигідний Трамп, а Україні більше вигідна Гілларі. Це державна зрада", - заявив Розенблат.

На записі людина із голосом Ситника каже: "Я ж Гілларі помагав жеж…"

"Там як раз Гілларі чого програла, я ж коли чорну бухгалтерію розслідував, ми ж оприлюднили дані Манафорта, якого посадили… Манафорт, це ж був керівник вищого штабу Трампа", - каже чоловік.   

 
скріншот

Українська правда звернулася до НАБУ за коментарем.

Нагадаємо:

  • 31 травня 2016 року народний депутат Сергій Лещенко оприлюднив дані, що свідчать про виділення Партією регіонів великих сум на діяльність партії "Наша Україна" і Комуністичної партії, а також для роботи Центральної виборчої комісії в 2012 році.
  • У документах також був американський лобіст і політтехнолог Пол Манафорт, який був вимушений піти з передвиборчого штабу кандидата в президенти США Дональда Трампа через скандал з "чорною бухгалтерією".
  • У жовтні 2017 року Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом народного депутата Борислава Розенблата до директора НАБУ Артема Ситника та до народного депутата від БПП Сергія Лещенка.
  • Він звинувачував їх у розповсюдженні матеріалів справи для впливу на вибори президента США.
  • У грудні 2018 року Окружний адмінсуд Києва визнав протиправними дії Ситника і Лещенка щодо розголошення інформації щодо Пола Манафорта.
  • 13 березня американський суд засудив колишнього політтехнолога Партії регіонів і керівника виборчої кампанії Дональда Трампа Пола Манафорта ще до 3,5 років за скоєння ним низки злочинів – відмивання грошей, перешкоджання правосуддю, неповідомлення про лобістську роботу, яка принесла йому десятки мільйонів доларів протягом більш, ніж десяти років.
  • 7 березня суд у США дав Полу Манафорту 3,9 років в'язниці за шахрайство. Відповідно, в цілому, після вироків двох судів Манафорт отримав 7,5 років в'язниці.
  • Водночас, НАБУ раніше розслідувало так звану бурштинову справу, де обвинуваченим був, зокрема, Розенблат.
  • 8 жовтня 2018 року цю справу направили до суду.
  • Антикорупційні органи вважають, що Розенблат і депутат від "Народного фронту" Максим Поляков вимагали хабар від компанії-нерезидентаза видобуток бурштину в Україні.
  • Зокрема Розенблата звинувачують у тому, що він отримав 200 тисяч доларів за вплив на рішення чиновників Держслужби геології і надр та місцевої влади про надання ТОВ "Укртехдобич" спецдозволів на користування надрами.

Олександр Шумілін, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...