Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Манафорту дали 47 місяців тюрми

П'ятниця, 8 березня 2019, 01:20
Манафорту дали 47 місяців тюрми

Суд у США дав колишньому політтехнологу Партії регіонів і керівнику виборчої кампанії Дональда Трампа Полу Манафорту 3,9 років в'язниці за шахрайство.

Про це повідомляє AP.

Свій вирок Окружний суд штату Вірджинія оголосив у четвер, 7 березня.

У серпні 2018 року журі присяжних визнало Манафорта винним за 8 із 18 пунктів обвинувачення, включно з податковими махінаціями, порушенням банківського законодавства і приховуванням рахунків в іноземних банках.

Офіс спецпрокурора США Роберта Мюллера рекомендував 19-24 років ув'язнення для екс-глави передвиборчої кампанії Дональда Трампа за звинуваченнями у податковому та банківському шахрайстві.

Вже на початку березня 2019 року Манафорт попросив суд призначити йому покарання значно м'якіше, ніж передбачено законом.

Нагадуємо:

  • Манафорт звинувачується в змові проти Сполучених Штатів, включаючи відмивання грошей, незаконне лобіювання, змову з метою перешкодити правосуддю і спроби чинити тиск на свідків.
  • Звинувачення в порушеннях Манафорта під час лобістської діяльності розглядає федеральний суд у Вашингтоні. Його адвокати вже просили суддю у цій справі призначити йому термін ув'язнення "значно нижче встановленого законом максимуму".
  • Вирок колишньому політтехнологу Партії регіонів суд Вашингтона оголосить 13 березня.
  • Раніше повідомлялось, що Пол Манафорт продовжував займатися політичними питаннями в Україні у 2018 році, після того, як йому було винесено звинувачення у рамках слідства спецпрокурора Мюллера.
  • Команда Мюллера виявила, що Килимник підтримував зв'язок з російською розвідкою під час президентської кампанії 2016 року. Сам Килимник це заперечує.
  • Раніше в інтерв'ю "Радіо Свобода" Килимник розповів, як працював на Пола Манафорта в Україні та США і заявив, що не пов'язаний з ГРУ РФ.
  • У розслідуванні Мюллера Килимника називають "колишнім російським розвідником", позначаючи в матеріалах справи як "Особа А" і не оприлюднюючи більше ніяких деталей.
  • Згідно з опублікованими даними, Килимник працював з Манафортом і керував його київським офісом з 2005 до 2015 рр., а також "бачив, як Манафорт працював в різних країнах". Про які конкретно країни йдеться, він не уточнив, зазначивши, що вони знаходяться "в Європі і Африці".

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування