Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Конгресмени проголосували за оприлюднення доповіді про втручання РФ у вибори США

Четвер, 14 березня 2019, 22:23

Палата представників Конгресу США одноголосно проголосувала за оприлюднення кінцевого звіту слідства спецпрокурора США Роберта Мюллера щодо російського втручання у вибори в США у 2016 році.

Про це повідомляє "Голос Америки".

"Резолюція закликає оприлюднити для загалу доповідь, яку слідство Мюллера надасть Мін'юсту США за винятком матеріалів, які захищені державною таємницею. Резолюція закликає передати Конгресу США повний варіант його доповіді", – йдеться у повідомленні.

Раніше Мін'юст США заявив, що законодавці отримають виключно висновки слідства.

Як зазначає видання, резолюція Палати представників є символічною і покликана вплинути на позицію міністра юстиції США Вільяма Барра.

Слідство Мюллера закінчується і очікується, що спецпрокурор скоро оприлюднить свій кінцевий звіт. Представники Демократичної та Республіканської партії приватно висловлюють сподівання, що доповідь підкріпить позицію їхніх сторін.

Демократи наполягають, що штаб Трампа змовився з Росією. Слідство Мюллера з'ясовує, чи координувалось сприяння Дональду Трампу з боку Росії із самим штабом Трампа.

Нагадуємо:

  • Американські спецслужби прийшли до висновку, що Росія втрутилася у президентську гонку 2016 року, намагаючись обернути результати виборів на користь Трампа. Росія заперечує втручання у вибори.
  • У листопаді адвокати Білого дому надали Мюллеру письмові відповіді Трампа на питання про втручання РФ у американські вибори 2016 року.
  • Трамп повідомив, що відповіді на питання Мюллера давав особисто.
  • Пізніше адвокати Трампа заявили, що президент США більше не буде відповідати на додаткові питання в процесі розслідування про втручання РФ у американські вибори 2016 року.
  • The New York Times, посилаючись на інформацію з документів, представлених в Конгрес США і дані суду і звинувачення, пов'язані з розслідуванням можливого втручання іноземців у вибори, порахувала, що під час президентської кампанії 2016 року і після виборів Дональд Трамп і його оточення контактували з представниками РФ і WikiLeaks або їх посередниками не менше 100 разів.
  • У січні тодішній в.о. генерального прокурора США Метью Вітакер оголосив,що Мюллер закінчує своє розслідування.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування