Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прокурор попросив для Лусваргі 14 років тюрми

Вівторок, 19 березня 2019, 17:50

Прокурор попросив 14 років позбавлення волі для обвинуваченого в участі в терористичних організаціях бразильця Рафаеля Маркуса Лусваргі.

Про це він заявив під час судових дебатів 19 березня, інформує прес-служба прокуратури Києва.

"Під час дебатів у Павлоградському міськрайонному суді Дніпропетровської області прокурор підтримав весь обсяг наведених у суді доказів та попросив суд призначити обвинуваченому покарання у виді позбавлення волі строком на 14 років з конфіскацією майна", – йдеться у повідомленні.

Речниця столичної прокуратури Надія Максимець пояснила "Українській правді", що Лусваргі зараховуються дні, проведені під вартою (755 днів станом на зараз).

"Державне обвинувачення також наполягає на стягненні з обвинуваченого коштів, витрачених на проведення експертиз (це близько 15 тис грн)", – додала Максимець.

У прокуратурі зазначають, що обвинувачений в ході дебатів визнав провину в частині своєї діяльності у не передбачених законом збройних формуваннях, однак заперечив участь у терористичних організаціях.

Заслухавши сторони, суд продовжив строк тримання під вартою обвинуваченого до 16 травня 2019 року та призначив на 2 травня 2019 року дату виступу обвинуваченого з останнім словом.

Після цього суд видалиться до нарадчої кімнати для ухвалення вироку.

Раніше на суді український військовослужбовець впізнав обвинуваченого як учасника непередбачених законом збройних формуваннях під час бойових дій поблизу Донецького аеропорту в 2015 році

Нагадаємо:

  • У жовтні 2016 року Лусваргі затримали співробітники СБУ під час перетину державного кордону України в терміналі D міжнародного аеропорту "Бориспіль".
  • У січні 2017 року Печерський районний суд Києва визнав бразильця винним у створенні терористичної організації, створенні непередбачених законом збройних формувань і призначив покарання у вигляді 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Він став першим іноземцем не з Росії, засудженим Києвом за участь у війні на Донбасі.
  • У серпні 2017 року Апеляційний суд Києва скасував вирок і повернув справу Лусваргі на новий розгляд.
  • У травні 2018 року журналісти програми "Радіо Свобода Донбас.Реалії" виявили, що Лусваргі, який колись обіцяв "дійти до Києва і закінчити війну", штурмував Дебальцеве і зазнав поранення під Донецьким аеропортом, перебуває на волі. 
  • 4 травня націоналісти схопили Лусваргі в Києві й привели його до СБУ.
  • 7 травня Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області знову арештував Лусваргі

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування