Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Коломойський подумує приїхати – зробити "приємне" Порошенку

П'ятниця, 22 березня 2019, 14:31

Олігарх Ігор Коломойський може приїхати до України перед першим або другим туром президентських виборів.

Про це він розповів в Ізраїлі кілька тижнів тому журналісту ВВС Джону Фішеру, повідомляє "ВВС News Україна", нагадуючи, що олігарх нібито має паспорти України, Ізраїлю й Кіпру.

На запитання, чи боїться він, що в разі повернення в Україну його арештують, Коломойський відповів "ні".

"Я можу хоч завтра приїхати в Україну. Проти мене не висунули жодних обвинувачень. Але я занепокоєний, що, враховуючи кількість судових процесів між мною особисто і НБУ чи "ПриватБанком", мені через суд заборонять виїзд із країни", – сказав він.

Бізнесмен переживає, що може тут "застрягнути".

Проте не виключає, що напередодні виборів може повернутись до України.

"Я думаю про те, аби приїхати в Україну перед першим туром або між першим та другим, аби зробити "приємне" нашому шановному Петру Олексійовичу", – сказав Коломойський.

Бізнесмен запевнив, що "персональної війни немає", але бачити Порошенка знову президентом він не хоче, бо за час його президентства в Україні "краще не стало", 

"Таких ганебних спроб узурпувати телепростір, які відбуваються за Порошенка, такого навіть при Януковичі та Кучмі не було. Щоб дзвонили журналістам, давали "темники" з адміністрації, про що говорити, про що не говорити, як показувати", – заявив Коломойський.

Водночас, на запитання, чи має він вплив на політику, власник телеканалу "1+1" відповів: "Якщо телебачення можна назвати політикою, то так".

"На моє глибоке переконання, телебачення чи журналістика – перша влада за своїм впливом та можливостями. Але я не можу вирішити, хто буде президентом", – додав Коломойський.

Він також заперечив, що президентські вибори – це шанс помститись за "ПриватБанк": "Ні, це не пов'язані речі",

На запитання, чи сподівається бізнесмен повернути "ПриватБанк", Коломойський відповів, що хоче "очистити своє ім'я", "покарати винних" і "отримати компенсацію у тому чи іншому вигляді".

Він також натякнув, що не сподівається на допомогу Володимира Зеленського в цьому питанні, бо "це не питання президента, це питання уряду і НБУ".

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...