Порошенко: РФ буде вимушена прийняти рішення щодо введення миротворців ООН

Понеділок, 25 березня 2019, 23:30

Президент України Петро Порошенко заявив, що Росія буде вимушена погодитися на введення миротворців ООН на окуповану територію Донбасу.

Про це він сказав у понеділок в інтерв'ю телеканалу "Прямий".

"Росія вимушена буде прийняти рішення про миротворців ООН. Миротворці, які вичавлять окупаційні війська Росії з окупованої території, які роззброять незаконні збройні формування, які забезпечать виведення важкої техніки і артилерії з окупованої території, які забезпечать встановлення безпекових кондицій для початку політичного процесу, які повернуть український контроль над неконтрольованою ділянкою україно-російського кордону.

Усі ці пункти є в підписаних Путіним Мінських домовленостях. І сьогодні миротворці будуть гарантами виконання цих положень", - підкреслив Порошенко.

За його словами, в України є план щодо деокупації не лише Донбасу, а й Криму.

"Ми маємо план, ми маємо графік, ми маємо сили, ми маємо міжнародну підтримку. І це є абсолютно реалістичний план.

За оцінками Bloomberg, РФ більше 150 мільярдів доларів втратила внаслідок санкцій і окупації Криму, втратила 10% валового внутрішнього продукту. І це стає для Росії як "чемодан без ручки", і у Росії не буде іншого виходу, як сісти за стіл переговорів і виконувати ті міжнародні угоди, які були підписані, в тому числі, за участю РФ", - заявив президент.

Нагадаємо: 

  • Росія намагається блокувати навіть обговорення можливості впровадження миротворчої місії ООН на Донбасі.
  • Україна наполягає на миротворцях на усій захопленій території Донбасу, в тому числі – на кордоні з Росією.
  • Також Київ проти того, щоб росіяни входили у миротворчу місію ООН, якщо її спрямують на схід України.
  • Передбачається, що для того, аби зупинити війну на Донбасі, потрібен контингент у 20 тисяч військовослужбовців з країн, які не є членами НАТО, і 4 тисяч поліцейських.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News