Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мін'юст США обіцяє опублікувати деталі розслідування Мюллера "найближчими тижнями"

Вівторок, 26 березня 2019, 22:00

Генеральний прокурор США Вільям Барр планує опублікувати для широкого загалу версію розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера про ймовірне втручання Росії в президентські вибори 2016 року через декілька тижнів, а не місяців.

Про це повідомляє Reuters.

Барр вже опублікував власний висновок основних тез доповіді. Однак він сказав, що потребує більше часу для розгляду звіту, щоб визначити, у якому обсязі його можна буде оприлюднити. Це він збирається зробити найближчими тижнями.

Також Барр сказав, що не збирається надсилати копію розслідування Мюллера Білому дому.

Нагадаємо:

  • Американські спецслужби дійшли висновку, що Росія втрутилася у президентську гонку 2016 року, намагаючись обернути результати виборів на користь Дональда Трампа. Росія заперечує втручання у вибори.
  • У листопаді адвокати Білого дому надали Мюллеру письмові відповіді Трампа на питання про втручання РФ у вибори 2016 року. Трамп заявив що відповіді на питання Мюллера давав особисто.
  • Згодом адвокати Трампа заявили, що президент США більше не відповідатиме на додаткові питання у ході розслідування про втручання РФ у вибори-2016. 
  • The New York Times, посилаючись на інформацію з документів, представлених в Конгрес США і дані суду і звинувачення, пов'язані з розслідуванням можливого втручання іноземців у вибори, підрахувала, що під час президентської кампанії 2016 року і після виборів Трамп та його оточення контактували з представниками РФ і WikiLeaks або їх посередниками не менше 100 разів.
  • Трамп закликав опублікувати доповідь щодо розслідування втручання РФ у американські вибори.
  • За підсумками розслідування, проведеного спецпрокурором Робертом Мюллером, ані президент США Дональд Трамп, ані будь-хто з його помічників не вступали у змову і не координували втручання Росії у вибори 2016 року.

Марія Думанська, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...