Вбивство Гандзюк: у Херсоні закидали петардами будинок Рищука

Четвер, 28 березня 2019, 14:14
Вбивство Гандзюк: у Херсоні закидали петардами будинок Рищука
Мар'яна П'єцух

28 березня в Херсоні активісти на підтримку ініціативи "Хто замовив Катю Гандзюк" закидали петардами приватний будинок заступника голови Херсонської ОДА Євгена Рищука.

Про це повідомляє з місця подій кореспондент "Української правди".

 
Активісти використовували кров тваринного походження
мар'яна п'єцух

Також вони розмалювали ворота та асфальт біля будинку написами "Тут живе вбивця".

 

Акція супроводжувалася вигуками "Вбивця має сісти".

Подібні дії активісти вчинили біля будинку, де мешкає голова Херсонської облради Владислав Мангер.

 

У п’ятницю в Херсоні має відбутися презентація фільму-розслідування "Слідства.інфо" щодо вбивства активістки Катерини Гандзюк.

Також активісти вшанували пам’ять Гандзюк, завітавши на її могилу. З ними був батько вбитої.

 

Нагадаємо:

  • 31 липня 2018 року у Херсоні біля під'їзду чоловік вилив на Катерину Гандзюк кислоту. Вона потрапила до реанімаційного відділення з сильними опіками, а за 4 листопада померла у лікарні після багатьох операцій.
  • Учасники ініціативи "Хто замовив Катю Гандзюк" звинувачують у причетності до вбивства херсонської активістки кількох чиновників Херсонщини.
  • Серед них голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв, його заступник Євген Рищук і голова обласної ради Владислав Мангер. Чиновники причетність заперечують.
  • У скоєнні нападу на Гандзюк обґрунтовано підозрюють 5 осіб: В'ячеслава Вишневського, Віктора Горбунова, Володимира Васяновича, Микиту Грабчука  та Сергія Торбіна.
  • Батько Гандзюк заявив, що організатор вбивства його доньки співпрацював з уже екс-партійцем "Батьківщини" Владиславом Мангером та партійцем БПП Андрієм Гордєєвим.
  • 11 лютого голові обласної ради Херсонської області Владиславу Мангеру оголосили підозру в організації вбивства Гандзюк і згодом взяли під варту з правом внесення застави. Його адвокат вніс заставу – і Мангер вийшов на волю та повернувся на роботу в облраду.
  • Генпрокурор заявляв, що у слідства немає доказів про причетність голови Херсонської обласної держадміністрації Андрія Гордєєва до вбивства Гандзюк, але ініціатори спільноти "Хто замовив Катю Гандзюк?" вимагали від президента звільнити його.
  • Слідство перевіряло на причетність до нападу заступника Гордєєва Євгена Рищука.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування