Справа Гандзюк: активісти вимагають, щоб Порошенко звільнив Гордєєва

Понеділок, 4 березня 2019, 14:27

Ініціатори спільноти "Хто замовив Катю Гандзюк?" вимагають, щоб президент Петро Порошенко звільнив з посади голову Херсонської обласної державної адміністрації Андрія Гордєєва через його ймовірну причетність до вбивства активістки.

Про це 4 березня повідомляється на сторінці спільноти у Facebook.

"Звільняйте Гордєєва з посади. Інакше ви, Петро Порошенко, - один з тих хто покриває це страшне та резонансне вбивство", - зазначили активісти.

Зокрема, у соцмережі активісти заявили, що підтримують рішення звільнити Олега Гладковського з посади першого заступника Секретаря Ради національної безпеки і оборони.

Водночас, вони стверджують, що Гордєєв є одним із замовників вбивства Гандзюк.

"Вам комфортно, що Гордєєв, партієць Блоку Петра Порошенка та ваш підлеглий у президентській вертикалі, не просто допустив в області серію нападів, але й замовив той, яких закінчився смертю", - йдеться в дописі активістів.

"Ви, правда, хочете дочекатись офіційних підозр та оприлюднення нової шокуючої інформації щодо замовників та назавжди лишитись тим, хто покривав до останнього херсонських нелюдів?", - зазначають в спільноті.

Звинувачення про причетність до організації вбивства активістки на адресу Гордеєєва та голови Херсонської облради Владислава Мангера висунув батько Гандзюк - Віктор.

Батько активістки назвав партію кандидатки в президенти Юлії Тимошенко "Батьківщина", до складу якої входив Мангер, і партію Порошенка "партіями вбивць".

Мангер після звинувачень Гандзюка заявив, що припиняє членство в "Батьківщині" на час розслідування, а 9 лютого його виключили з партії і рекомендували піти з облради.

В інтерв’ю "Українській правді" Мангер заявив, що Гандзюк мала конфлікти з різними владними структурами і навіть з Порошенком, але у Порошенка пізніше спростовували. 

Щодо Гордєєва, то генпрокурор Юрій Луценко запевнив, що доказів його причетності до скоєння злочину немає.

Водночас слідство перевіряє на причетність до нападу заступника Гордєєва Євгена Рищука

Нагадаємо: 

  • За тиждень до нападу на Гандзюк юрист Мангера здав в оренду майже за безцінь підозрюваному в організації вбивства Олексію "Москалу" Левіну базу відпочинку на узбережжі Чорного моря.
  • 11 лютого Мангеру оголосили підозру в організації вбивства Гандзюк і згодом обрали запобіжний захід – тримання під вартою із правом внесення застави. Його адвокат вніс заставу, і Мангер вийшов на волю та повернувся на роботу в облраду.
  • 31 липня 2018 року у Херсоні біля під'їзду чоловік вилив на Гандзюк кислоту. Вона потрапила до реанімаційного відділення з сильними опіками, а за 2 місяці померла у лікарні після багатьох операцій.
  • Поліція затримала 5 підозрюваних у нападі на Гандзюк. Це В'ячеслав Вишневський, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, Сергій Торбін і Микита Грабчук.
  • 4 грудня 2018 року правоохоронці оголосили підозру в організації нападу на Гандзюк Олексію Левіну (Москалу), якого пов'язують з місцевою владою. Левіна оголосили в розшук, він переховується у Домінікані.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
13:25
У Києві прощаються з письменником і громадським діячем Дмитром Капрановим
13:19
Співвласник "Космолоту" заявляє, що українські чиновники вимагають в нього мільйони євро – FT
13:01
Проєкт української фотографки Юлії Кочетової переміг у World Press Photo 2024
12:59
Удар по аеродрому в Джанкої: ГУР повідомило про ураженння 4 установок С-400 ворога
12:50
футболЛунін про серію пенальті проти "МанСіті": Ми готувалися до всіх можливих пенальтистів і вирішили ризикнути
12:47
Розвідка Британії: Чорноморський флот РФ суттєво знизив активність та ховається у Новоросійську
12:43
МВС: Жодного випадку контрабанди зброї з України не зафіксовано
12:39
оновлено В Україні вила тривога: у Дніпрі пролунали вибухи
12:30
Росіяни вдарили по Дніпровському району: є поранені, спалахнули пожежі
12:26
СБУ викрила чоловіка, який на шкільному автобусі возив росіян на ротацію з Харківщини
Усі новини...