Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Підозри оточенню Порошенка": Кулик каже про переслідування, ГПУ заперечує

П'ятниця, 29 березня 2019, 12:14
Підозри оточенню Порошенка: Кулик каже про переслідування, ГПУ заперечує

Прокурор Костянтин Кулик, який раніше повідомив про нібито оголошення підозр оточенню президента Петра Порошенка, заявив, що ГПУ викликала його на допит.

Про це він сказав сайту "ТСН", який входить до медіагрупи "1+1" олігарха Ігоря Коломойського.

"Члена слідчої групи у справі втікача-олігарха Сергія Курченка Костянтина Кулика сьогодні, 29 березня, викликали на допит в Генпрокуратуру… Кулик впевнений, що його хочуть заарештувати", – йдеться у повідомленні.

За словами прокурора, вночі з його кабінету вивезли матеріали розслідування про розкрадання державних коштів та скасували підозри для екс-керівника апарату президента Бориса Ложкіна, екс-глави НБУ Валерії Гонтарєвої та чинного заступника глави Адміністрації президента Олексія Філатова.

Кулик стверджує, що "зараз планується у будинку обшук" і його арешт.

Водночас, речниця генпрокурора Лариса Сарган заявила, шо ГПУ не зареєструвала кримінальне провадження проти Кулика.

"Наголошую: прокурор Кулик не викликався на допит, не заплановано обшуків у нього вдома і відповідно – не може йти мова про його арешт", – стверджує Сарган.

Нагадаємо:

  • Напередодні ГПУ повідомила про завершення розслідування проти олігарха-втікача Сергія Курченка.
  • Водночас, інформаційне агентство "УНІАН" Коломойського повідомило, що прокурор у цій справі Кулик висунув підозри, в тому числі, представникам оточення президента Петра Порошенка.
  • У Генпрокуратурі заперечили цю інформацію, заявивши, що ці повідомлення про підозру зробили з порушенням законодавства.
  • В Адміністрації президента заявили, що вважають ці повідомлення провокацією Коломойського.
  • Олігарха Сергія Курченка називали "гаманцем Януковича". Він виник в інформаційному просторі в кінці 2012 року, коли купив ФК "Металіст" у Олександра Ярославського, а пізніше створив групу енергетичних компаній "СЄПЕК". Олігарх втік з України після Революції гідності.
  • Курченко фігурує у численних розслідуваннях правоохоронців та журналістів, зокрема, щодо розкрадання майна державного підприємства "Укргазвидобування" та незаконного ввезення на територію України та реалізації нафтопродуктів.
  • Прокурор Кулик наразі є заступником начальника департаменту міжнародно-правового співробітництва Генпрокуратури і колишнім прокурором сил АТО.
  • У жовтні 2016 року САП і НАБУ скерували до суду справу про незаконне збагачення Кулика.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування