Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Виборців Чернігівщини залякують, щоб не йшли голосувати

П'ятниця, 29 березня 2019, 14:12

Жителі Чернігова у своїх поштових скриньках знайшли листи з персональними даними, погрозами і закликом не іти на вибори президента.

Про це повідомляє прес-служба поліції Чернігівської області.

"У поштові скриньки чернігівців розкидали листівки, текст яких психологічно тисне на пенсіонерів. Мовляв, вони продали свій голос, тож їхня участь у виборах – злочин", - йдеться в повідомленні. 

 

У поліції додали, що до них звернулися вже четверо наляканих пенсіонерів.

"У листівках зі штампом та підписом невідомої особи людям погрожують кримінальним переслідуванням. Це при тому, що підтвердження продажу голосу саме цими заявниками немає. Більше того, з них вимагають сплатити податки за незаконне збагачення, інакше погрожують позбавити субсидії", - йдеться в повідомленні.

У поліції відзначили, що інформація про подібні провокаційні листи надходить з різних районів Чернігова.

"Багато містян вже розмістили фото листів у соцмережах. Таким чином чернігівців намагаються залякати та створити умови, за яких їм буде страшно йти на дільниці", - йдеться в повідомленні.

Користувачі соцмережі Facebook, повідомляють, що подібні листи отримують і мешканці Чернігівської області.

Поліція наголошує, що має інформацію як про справжніх скупників голосів, так і про "продавців", а людей, які отримали подібні листи, закликає не вестися на провокації політтехнологів.

Читайте також: МАГи і рольові ігри. Як працюють виборча "піраміда" Тимошенко і "сітка" Порошенка

Я. Ти. Він. Вона. Який "План Б" у Порошенка, Тимошенко і Зеленського

Привид Авакова, або #КомандаПорошенка і чесні вибори

Нагадаємо:

  • 21 лютого відбулися масові обшуки СБУ та ДБР у пов'язаних із "Батьківщиною" офісах.
  • Загалом майже одночасно було проведено понад 40 обшуків. За їхніми результатами у Києві СБУ скликала цілу прес-конференцію, де заявила, що викрила "виборчу піраміду" під керівництвом народного депутата.
  • Прізвище цього депутата силовики не називали, але співрозмовники УП в "Батьківщині" зізналися, що мова йде про депутата Валерія Дубіля, якого ДБР вже кілька разів викликало на допит.
  • У прес-службі Тимошенко заявили, що Нацполіція відкрила два кримінальних провадження за її заявами – про підкуп виборців на користь кандидата Петра Порошенка та про маніпуляції з реєстром виборців.
  • Зазначалося, що команда Тимошенко нібито зібрала всі докази того, що Порошенко скуповує голоси "через піраміду з підкупу, яку очолює депутат його фракції Березенко".
  • Глава МВС Арсен Аваков заявив, що Березенко фігурує у кримінальних провадженнях щодо порушень виборчого законодавства, де його називають організатором схем.
  • Також Аваков говорив, що Березенко є фігурантом кримінальних проваджень за заявами мінімум двох кандидатів у президенти.
  • 23 лютого Березенко заявив, що чекає вибачень від Авакова за "поширеннянедостовірної інформації, яка принижує честь, гідність та політичну репутацію".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування