Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росгвардія почала патрулювати Керченський міст

Вівторок, 5 березня 2019, 11:12

Бойові катери Росгвардії БК-16 заступили на охорону чорноморського узбережжя недалеко від незаконно побудованого Керченського моста.

Про це 5 березня повідомляє прес-служба російського відомства.

"З Севастополя до Керчі перейшли високошвидкісні транспортно-десантні катери Росгвардії БК-16", - йдеться в заяві.

 

Відзначається, що катери "успішно пройшли ходові випробування" в окупованому Севастополі і заступили на "охорону" чорноморського узбережжя.

"Моряки Росгвардії на катерах БК-16 продовжать виконання службових завдань з охорони акваторій", - додали в російській прес-службі.

 

Відзначається, що БК-16 при складних погодних умовах здатні виконувати маневри на швидкості до 80 км/год.

 

Також вони оснащені навігаційними і радіотехнічними системами для тривалих маневрів.

 

Нагадаємо:

  • 15 травня 2018 року влада Росії достроково й урочисто відкрила так званий керченський міст із Росії до анексованого Криму. Президент РФ Володимир Путін за кермом КамАЗу здолав шлях від Краснодарського краю до Керчі трохи більше ніж за чверть години, повідомили російські ЗМІ.
  • 16 травня відкрили автомобільний рух цим мостом. Наступного року планується запустити залізничний транспорт.
  • Росія анексувала Крим у лютому-березні 2014 року, а згодом почала будувати міст із Краснодарського краю РФ, аби мати сухопутний шлях до півострова.
  • Україна буде судитися з Росією за збитки портів через Керченський міст.
  • 25 листопада 2018 року в Чорному морі прикордонні катери ФСБ РФ напали на українські малі кораблі, захопили три судна з 24 українцями. Моряків арештували і тримають у Москві.
  • Президент Росії заявляв, що українські моряки відмовлялися прийняти російського лоцмана і подалися в Керч, тож прикордонники РФ мусили їх зупинити, адже "багато разів публічно говорили про те, що міст збираються підірвати". Він також зазначав, що українські керівники публічно заявляють про "готовність підірвати" Керченський міст.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування