Порошенко провів опитування у Telegram щодо дебатів з Зеленським на Олімпійському

Четвер, 4 квітня 2019, 02:00
Порошенко провів опитування у Telegram щодо дебатів з Зеленським на Олімпійському

На Telegram-каналі президента України Петра Порошенка, на який підписані більше 26 тисяч користувачів, пройшло опитування щодо дебатів з Володимиром Зеленським на НСК "Олімпійський".

"Закон "Про вибори Президента України" визначає, що "Теледебати проводяться в останню п'ятницю перед днем голосування між 19 та 22 годинами в прямому ефірі. Насправді, питання риторичне, але як би діяв ти?", - написав Порошенко.

Він запропонував підписникам обрати з двох варіантів: "Чинив би законно" і "Порушив би закон".

На момент публікації новини в опитуванні взяли участь більше 16 тисяч підписників, 77% учасників опитування обрали варіант "Чинив би законно".

 
Скрін з Telegram

Нагадаємо: 

  • Національна суспільна телерадіокомпанія України запросила кандидатів на пост президента, що пройшли в другий тур президентських виборів, узяти участь у теледебатах.
  • 31 березня Петро Порошенко заявив, що перед другим туром виборів обов'язково мають відбутися передвиборчі дебати кандидатів.
  • Володимир Зеленський пізніше відповів, що готовий до дебатів з чинним главою Петром Порошенком напередодні другого туру виборів.
  • Пізніше Зеленський записав звернення, у якому підтвердив готовність дебатувати із Порошенком. Він заявив, що чекатиме Порошенка на НСК "Олімпійський" і пообіцяв взяти участь у дебатах "перед народом України". Відеозвернення на Youtube уже переглянули більше 700 тисяч користувачів.
  • Однак у державному підприємстві НСК "Олімпійський" заявили, що до них не надходило жодних офіційних заявок, чи проектів угод на проведення дебатів між кандидатами в президенти.
  • Національна суспільна телерадіокомпанія України має технічну можливість провести трансляцію із стадіону "Олімпійський", але це наразі не можна назвати дебатами.
  • На телеканалі посилаються на положення Центральної виборчої комісії про проведення дебатів від 2014 року. У ньому зазначено, що дебати проводять у студії (кімнаті) національного мовника.
  • Другий тур виборів відбудеться 21 квітня.
  • Згідно з соцопитуваннями, проведеними напередодні першого туру виборів, у випадку виходу у другий тур Володимира Зеленського та Петра Порошенка, перемогу пророкували першому.
  • У виборчому штабі Петра Порошенка вважають, що їхній кандидат у президенти, чинний глава держави має більший резерв для добору голосів у другому турі виборів ніж Володимир Зеленський.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
12:40
ДП "Документ" повідомило, що тимчасово не видає готові документи за кордоном
12:39
"Укрнафта" збільшила запаси на 3 мільйони тонн нафти та 600 мільйонів кубометрів газу
12:36
Кулеба підтвердив припинення надання консульських послуг чоловікам призовного віку
12:34
Україна та Бразилія планують розширити торговельні відносини
12:32
Допомога від США: перша зброя може надійти вже в квітні − посол
12:22
Може бути небезпечно: департамент охорони культурної спадщини КМДА проти демонтажу Арки дружби народів
12:18
Харківську телевежу вдасться відновити лише після завершення бойових дій – ОВА
12:14
Сольський про підозру НАБУ: "Йдеться про події 2017-2018 років, коли я був адвокатом"
12:12
По дорозі в навчальний центр помер військовозобов’язаний: У ТЦК кажуть про напад епілепсії
12:10
США планують запровадити санкції проти китайських банків через допомогу Росії – WSJ
Усі новини...