Лікар розповів про результати аналізів Порошенка на алкоголь

П'ятниця, 5 квітня 2019, 16:42

Результати другого етапу дослідження аналізів чинного глави держави і кандидата у президента Петра Порошенка показали відсутність в організмі алкоголю чи інших психоактивних речовин.

Про це розповів головний лікар Київської міської наркологічної клінічної лікарні "Соціотерапія" Володимир Ярий і ефірі телеканалу "Прямий".

За його словами, протягом двох годин лікарі зробили два види досліджень і констатували відсутність будь-яких психоактивних речовин.

"У першу чергу ми дослідили сечу, це було ще на стадіоні "Олімпійський", жодних психоактивних речовин виявлено не було. І після цього, впродовж 1 години 40 хвилин ми зробили дослідження за допомогою газового хроматографа - дослідження крові на наявність алкоголю. Він також був відсутній", - сказав Ярий.

За його словами, у медиків є також є зразки волосся Порошенка, які будуть направлені в лабораторію і орієнтовно за два тижні вони зможуть встановити остаточний результат щодо вживання психоактивних речовин протягом більш тривалого часу.

Він додав, що цей аналіз покаже результат, мінімум за 6 місяців життя людини.

Нагадаємо:

  • Раніше експрес-тест не показав психоактивних речовин в організмі президента Петра Порошенка.
  • Кандидати у президенти Володимир Зеленський та Петро Порошенко, які пройшли у другий тур виборів, влаштували показову здачу аналізів. Її ініціював Зеленський, коли 3 квітня ультимативно покликав Порошенка на дебати на стадіоні НСК "Олімпійського".
  • Порошенко погодився і на дебати на стадіоні, і на проходження аналізів – але у дусі самого шоумена закликав Зеленського здати біозразки у медпункті "Олімпійського" разом.
  • Однак Зеленський ще до 8-ї ранку 5 квітня здав кров у приватній лабораторії "Євролаб", власник якої підтримує його кандидатуру. Він нібито хотів уникнути недовіри до результатів аналізів. А Порошенко після 9-ї ранку таки прийшов до медпункту НСК "Олімпійський".
  • Другий тур виборів має відбутися 21 квітня.
  • Центральна виборча комісія та національний мовник "Суспільне" наполягають, що дебати мають відбутися у п’ятницю перед тим, 19 квітня, і саме у студії НСТУ.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування