Порошенко пройде антидопінговий тест WADA

Неділя, 7 квітня 2019, 20:26

Кандидат у президенти Петро Порошенко заявив про намір пройти антидопінговий тест WADA.

Про це він заявив ввечері 7 квітня в ефірі телеканалу "Україна".

Порошенко  зазначив, що підтримує ідею Володимира Кличка, який звернувся до кандидатів у президенти із закликом пройти тест WADA.

"На початку наступного тижня сюди приїдуть керівництво і експерти цієї організації, і я ці тести пройду одразу ж", - заявив Порошенко.

Він додав, що це є "надзвичайно і принципово", щоб тести провела WADA - "найавторитетніша у світі міжнародна організація допінгового контролю, яка забезпечувала виведення на чисту воду і Російську допінгову агенцію, ... і авторитет якої не викликає жодного сумніву".

"Вважаю, що є надзвичайно великою загрозою, коли є підозра,  що кандидатом чи президентом України, верховним головнокомандувачем може стати людина,  яка, не виключено, що має наркотичну залежність", - заявив Порошенко.

Він додав, що наркотична залежність є "прямою загрозою нацбезпеці і загрозою для кожного українця".

"Кожен українець має отримати  чітку відповідь - і щодо Порошенка, і щодо Зеленського. В цьому зацікавлені і обидва кандидати", - зазначив Порошенко.

Читайте також: 

Батл між кандидатами. Всі деталі

Нагадаємо, 

  • 5 квітня кандидати у президенти Володимир Зеленський та Петро Порошенко здали аналізи у різних місцях. Зеленський здав лише кров, а Порошенко - кров, сечу і волосся.
  • За кілька годин результати аналізів Зеленського і Порошенка стали відомі. 
  • Експрес-тест не показав психоактивних речовин в організмі Порошенка, ґрунтовний тест на наркотики можуть робити до 2 тижнів. Аналіз на алкоголь дав негативний результат. 
  • При цьому Зеленський оприлюднив документ, на якому датою здачі аналізу значилося 2 квітня, а трохи пізніше - з датою 5 квітня. У клініці "Євролаб" пояснили, що в результатах помилково вказали невірну дату забору крові, а сам кандидат прокоментував це так: "В нашій історії з аналізами стався казус".
  • У штабі  Порошенка заявили, що Зеленський здав аналізи на алкоголь і наркотики не як належить - мав би здати на тест і волосся, адже воно зберігає сліди наркотичних речовин близько 90 днів.
  • У свою чергу боксер Володимир Кличко запропонував кандидатам у президенти України здати аналізи у міжнародній організації World Anti-Doping Agency: "Якщо ви такі відкриті і зацікавлені в об'єктивному результаті, зробіть це за репутаційно перевіреним  методом у міжнародній організації World Anti-Doping Agency", заявив Кличко.
  • Згодом Кличко-молодший заявив, що результати аналізів на наркотики і алкоголь, які 5 квітня здали кандидати у президенти - обман, оскільки для проведення аналізу необхідно не менше 48 годин.  
  • Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) - незалежна структура, що здійснює координацію боротьби з допінгом у спорті. Агентство було засноване у 1999 році.