Труханов у суді відмовився відповідати на питання: не вважає себе обвинуваченим

Понеділок, 8 квітня 2019, 12:21

Міський голова Одеси Геннадій Труханов, якого судять за ймовірне розкрадання коштів, заявив, що не вважає себе обвинуваченим.

Про це він сказав під час допиту в суді у понеділок.

Труханов стверджує, що правоохоронці порушили закон, повідомляючи йому про підозру. Зокрема, це мав зробити генпрокурор, його заступник, прокурор області чи Києва. За словами очільника Одеса, підозру йому вручав прокурор, який не мав на це права.

Тому він вважає, що не набув статусу ані підозрюваного, ані обвинуваченого.

"З огляду на викладене, не набувши статусу обвинуваченого і підозрюваного, не вбачаю підстав відповідати на питання сторін (учасників судового процесу – УП)", – завершив свій виступ Труханов.

Під час виступу він зазначив, що вважає справу проти себе "грубим втручанням" посадовців у "законну роботу органів місцевого самоврядування".

"Ніхто з нас за час процесу так і не почув, яку статтю або букву закону я як обвинувачений, як міський голова, або мої підлеглі порушили. Ми тільки чули сумніви звинувачення в доцільності одного з ухвалених нами рішення", – сказав міський голова.

Він вважає, що неможливо розрахувати вигоду від центру адмінпослуг, під час будування якого, за версією слідства, чиновники намагались привласнити понад 90 мільйонів гривень.

Більшу частину своєї позиції Труханов оголосив російською мовою, перейшовши на українську лише в кінці, коли почав цитувати законодавство.

Читайте також:

Труханова заштормило. У яких справах НАБУ фігурує мер Одеси

Кругова порука по-одеськи. Як і за що судили Труханова

"Урки". Як Одеса перетворюється на "кримінальну республіку"

Нагадаємо:

  • Мера Одеси Геннадія Труханова, кількох посадовців міськради та підприємців звинувачують у заволодінні 185 млн грн з місцевого бюджету через купівлю будівлі збанкрутілого заводу "Краян" за завищеною вартістю.
  • На початку жовтня 2018 року справу Труханова передали до суду Одеси.
  • САП просила направити справу на розгляд у Київ, однак Верховний суд відмовив, і в листопаді 2018 року Труханова почали судити в Одесі.
  • Активісти "Центру протидії корупції" вважають, що суд поспішно розглядає справу Труханова, нібито, щоб врятувати його від Антикорупційного суду.
  • У лютому 2019 року стало відомо, що Труханов у 2017 році через російський суд анулював свій паспорт громадянина РФ.
  • Згідно із журналістськими розслідуваннями, саме на російський паспорт Труханов записав офшорний будівельний бізнес.

Соня Лукашова, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News