Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Штаб Зеленського називає юриста Коломойського другом і довіряє говорити з НАБУ

Понеділок, 8 квітня 2019, 22:20

У штабі кандидата у президенти Володимира Зеленського кажуть, що один із головних юристів олігарха Ігоря Коломойського Андрій Богдан має до них стосунок як "давній товариш" шоумена.

Про це йдеться у розслідуванні Bihus Info.

Журналісти пояснюють, що неодноразово помічали Богдана серед членів штабу Зеленського.

"Він бере участь як давній товариш Володимира Зеленського. Знаходиться у нормальних стосунках із Володимиром Олександровичем", – сказав речник штабу Дмитро Разумков.

Однак ввечері 3 квітня Андрій Богдан зустрічався із директором Національного антикорупційного бюро Артемом Ситником як представник команди Зеленського.

Ініціювали захід у Зеленського, а організатором був засновник "Центру протидії корупції" Віталій Шабунін.

Офіційно про зустріч ніхто не повідомляв, хоча і в НАБУ, і в ЦПК кажуть, що обговорювали питання загального характеру, а про конкретні кримінальні провадження не йшлося.

Водночас, журналісти нагадують, що НАБУ розслідує кілька справ, які стосуються Коломойського: про розкрадання коштів з державної "Укрнафти", тепер вже державного "ПриватБанку" та про борги перед державою його авіакомпанії МАУ.

Речниця Антикорупційного бюро Світлана Оліфіра та активіст Віталій Шабунін кажуть, що юрист Коломойського був присутній на зустрічі саме від штабу Зеленського.

"Питання зустрічі з представником команди кандидата. Хто цей представник, чому саме ця людина прийшла – це все питання до команди кандидата", – сказала Оліфіра.

Крім того, журналісти зазначають, що у грудні минулого року, за кілька тижнів до початку передвиборчої кампанії, Богдан разом із кандидатом-шоуменом літали до Тель-Авіву, де мешкає Коломойський.

Читайте також: Межа жарту. Як Зеленський готується до виборів

Нагадаємо:

  • Шоу Володимира Зеленського уже кілька років на каналі йде "1+1", який належить олігарху Ігорю Коломойському.
  • Зеленський заявляв, що телеканал "1+1" винен студії "Квартал 95" велику суму грошей і запевняв, що ніяких відносин у нього з Коломойським немає.
  • ЗМІ повідомляли, що шоумен і кандидат у президенти Володимир Зеленський, пересувається по місту в супроводі автівки компанії з умовної бізнес-групи "Приват" олігарха Ігоря Коломойського.
  • У БПП говорили, що автомобіль, на якому кандидат приїжджав на аналізи, належало Коломойському, а нині її власником є людина з бізнесу олігарха.
  • Президент Петро Порошенко назвав шоумена Володимира Зеленського, який виграв перший тур виборів, "маріонеткою Коломойського".
  • Представник штабу Порошенка Олег Медведєв натякав, що Зеленський користується транспортом, адвокатами, охороною Коломойського і 7 років розкручує його канал.
  • У свою чергу Зеленський запитав чинного президента Порошенка, чи є він "маріонеткою Свинарчука" чи "Свинарчук - маріонетка Порошенка".
  • Перший тур президентський виборів пройшов 31 березня, за підсумками якого до другого туру, запланованого на 21 квітня, вийшли Володимир Зеленский і Петро Порошенко.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування