Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Безос представив космічний апарат для польотів на Місяць

Субота, 11 травня 2019, 07:01
Безос представив космічний апарат для польотів на Місяць

Засновник Amazon Джефф Безос презентував концепцію і макет нового космічного апарату для польотів на Місяць. Планується, що він зможе доставити обладнання та людей на супутник Землі до 2024 року.

Про це пише BBC.

Безпілотний апарат під назвою Blue Moon буде придатний до багаторазового використання. Він нестиме на борту наукові інструменти, супутники й транспортні засоби.

Blue Moon отримає новий ракетний двигун BE-7, який може розвивати тягу до 4 535 кілограмів.

"Настав час повернутися на Місяць, цього разу, аби залишитися", — сказав Безос.

Він представив напрямок розвитку своєї космічної компанії Blue Origin у Вашингтоні, округ Колумбія, аудиторії потенційних клієнтів і чиновників НАСА.

Апарат для посадки на Місяць Blue Moon матиме достатню кількість палива, аби потрапити з Землі на супутник.

Він зможе доставляти корисні вантажі на поверхню Місяця, розгортати до чотирьох самохідних транспортних засобів (місяцеходів) і запускати супутники на орбіту Місяця.

Blue Moon буде важити майже 15 000 кілограмів при старті з Землі, а на момент приземлення його вага зменшиться приблизно до 3 100 кілограмів, коли апарат приземлятиметься на Місяць.

Мета Blue Moon — приземлитися на південному полюсі Місяця, де в кратерах знайшли запаси льоду.

Воду, отриману з цього льоду, можна буде використати для виробництва водню, який потім може забезпечити енергію для космічного апарату для подальших місій Сонячною системою.

У березні адміністрація Трампа оголосила, що має намір повернути американських космонавтів на Місяць до кінця 2024 року.

У своєму виступі Безос сказав, що Blue Origin зможе виконати умову Трампа, тому що компанія розпочала проектувати місячний апарат у 2016 році.

Нагадуємо:

  • Інша американська космічна компанія SpaceX також розробляє космічний апарат для подорожей на Місяць та Марс. Раніше засновник SpaceX Ілон Маск показав  фото тестової версії нового космічного корабля Starship.
  • SpaceX розробляє Starship і гігантську ракету Super Heavy, щоб доставляти людей на Місяць і назад, на Марс і в інші пункти призначення по всій Сонячній системі.
  • За словами Маска, перша місія на Червону планету з екіпажем і сотнею пасажирів може відбутися вже в середині 2020-х років, якщо розробка і випробування пройдуть успішно.
  • CША планують комерційні запуски на Місяць вже в цьому році, а нову висадку людей в 2028 році.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування