У Зеленського пропонують допомогу Гройсману у перевірці витрат Укроборонпрому

Четвер, 9 травня 2019, 22:59
У Зеленського пропонують допомогу Гройсману у перевірці витрат Укроборонпрому

Радник новообраного президента Володимира Зеленського з питань безпеки та оборони Іван Апаршин заявив про можливість розпочати перевірку ефективності використання бюджетних коштів ДК "Укроборонпром", які було передбачено на підготовку виробництв нових озброєнь. 

Про це Апаршин заявив на своїй сторінці у Facebook 9 травня. 

"Уряд має намір найближчим часом розпочати аудит ДК "Укроборонпром". Мінфіну доручено пошук необхідного фінансування. ...  Але є можливість вже сьогодні розпочати перевірку ефективності використання бюджетних коштів, які передбачені на підготовку виробництв нових озброєнь, зокрема для Військово-морських сил України", - заявив він.

При цьому Апаршин зауважив, що у 2018 - 2019 рр. Мінекономрозвитку отримало на зазначену програму 5,5 мільярдів гривень.

"У нас є фахівці високого рівня. Ми готові допомогти уряду на безоплатній основі. Чекаємо пропозиції від уряду", - додав він і уточнив, що йдеться про допомогу "фахівців з оборонно-промислового комплексу". 

Читайте також: 

Молодший партнер президента: що відомо про бізнес Олега Гладковського

Війна і бізнес. Як друзі Порошенка контролюють мільярдні замовлення Укроборонпрому. Частина 1

Війна і бізнес. Укроборонпром та його золотий менеджер. Частина 2

Нагадаємо,

  • 25 лютого видання "Bihus.info" оприлюднило розслідування про те, як люди з оточення Петра Порошенка курують розкрадання в оборонній сфері. У розслідуванні фігурував син заступника секретаря РНБО Ігор Гладковський.
  • Олег Гладковський разом із Ігорем Кононенком є найближчими партнерами президента і керують бізнесом Порошенка після його обрання.
  • 4 березня Порошенко звільнив Гладковського з РНБО.
  • 6 березня Порошенко на засіданні Ради нацбезпеки та оборони заявив, що ініціює міжнародний аудит і комплексну ревізію усіх контрактів державного концерну "Укроборонпром". 
  • Дані системи закупівель "Prozorro" свідчать, що тендер про міжнародний аудит "Укроборонпрому", який пообіцяв ініціювати Порошенко, був оголошений ще в 2017 році.
  • У НАБУ розслідують 22 кримінальних провадження щодо можливих зловживань службовцями підприємств, які входять до ДК "Укроборонпром".
  • 16 березня Порошенко увів в дію рішення РНБО, що передбачає аудит "Укроборонпрому".
  • Заступник секретаря РНБО Сергій Кривонос заявив, що аудит держконцерну коштуватиме бюджету близько 5 мільйонів доларів.
  • Наприкінці квітня у Верховній Раді група нардепів зареєструвала законопроект №10248, який  передбачено можливість ліквідації ДК "Укроборонпром".
  • Замість "Укроборонпрому" планують створити окремий державний орган з розширеними повноваженнями. 
  • Аудит "Укроборонпрому", проведений раніше, продемонстрував, що майже половина підприємств – неефективні. 

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...