У Кремлі розповіли свою версію розмови Зеленського з Путіним

Середа, 7 серпня 2019, 13:01
У Кремлі розповіли свою версію розмови Зеленського з Путіним

Джерело: сайт президента Росії 

Президенти України і Росії під час телефонної розмови 7 серпня говорили про важливість неухильного дотримання "хлібного перемир'я" і про розведення сил і засобів від лінії розмежування на Донбасі.

Повідомлення прес-служби Володимира Путіна: "Президент Росії підкреслив, що для деескалації конфлікту необхідно, перш за все, виключити подальші обстріли українськими військами населених пунктів Донбасу, що призводять до жертв серед мирного населення".

"Підтверджена також виняткова важливість послідовної реалізації Мінських домовленостей, включаючи юридичні аспекти надання ДНР і ЛНР особливого статусу. У цьому контексті наголошено на необхідності конструктивного діалогу між сторонами, в тому числі в рамках мінської Контактної групи".

Деталі: Сторони також домовилися про активізацію роботи з повернення утримуваних осіб та обговорили перспективи взаємодії у "нормандському форматі".

Розмова відбулася за ініціативою української сторони. 

Чому це важливо: Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що подзвонив Путіну після смерті 4 українських військових на Донбасі і попросив президента РФ вплинути на бойовиків, щоб вони припинили вбивати українців. Повідомлення на сайті Кремля традиційно відрізняється від заяви Зеленського. У ньому, як і в усіх попередніх подібних публікаціях, цитують Путіна про те, що нібито українські військові обстрілюють населені пункти на Донбасі і про те, що так званим "ДНР" і "ЛНР" необхідно надати особливий статус. 

Що було раніше: Президент Володимир Зеленський повідомив, що вранці 7 серпня провів телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним.

Передісторія:

  • 6 серпня денному зведенні Міноборони йшлося, що о 10:20 російські окупанти розпочали обстріл з РПГ поблизу Павлополя. Внаслідок обстрілів четверо українських військових отримали поранення несумісні з життям.
  • За даними секретаря РНБО Олександра Данилюка, в момент обстрілу бійці 36-ї бригади морської піхоти облаштовували позиції взводно-опорного пункту.
  • Начальник генштабу ЗСУ Руслан Хомчак сказав, що загиблі військові в момент ворожого обстрілу перебували в окопі і встановлювали інженерне обладнання.
  • Президент України Володимир Зеденський закликав лідерів країн-учасниць Нормандського переговорного формату – Еммануеля Макрона, Ангелу Меркель та Володимира Путіна – якомога швидше зібратися для відновлення перемовин.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
22:16
Джонсон про пакет з допомогою Україні: Найкращий можливий варіант
21:57
оновленоУ частині областей оголошували повітряну тривогу. У Конотопі та Сумах чули вибухи
Усі новини...