Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Помпео вважає доречним прохання Трампа розслідувати корупцію в Україні

Четвер, 10 жовтня 2019, 02:25

Державний секретар США Майкл Помпео заявив, що прохання президента США до українського колеги Володимира Зеленського щодо розслідування корупційних дій є цілком доречним. 

Джерело: Reuters

Деталі: Помпео вважає, що просити будь-яку країну перестати займатись корупцією є нормальним явищем для президента США. 

Передісторія:

  • У Вашингтоні вибухнув скандал через розмову президента Дональда Трампа з українським колегою Володимиром Зеленським, яка стривожила співробітника розвідки.
  • Увагу до скарги посилило рішення адміністрації Трампа видати військову допомогу Україні після затримки, яка засмутила членів Конгресу з обох партій.
  • Трамп і Зеленський спілкувалися телефоном у липні. На початку вересня у "The Washington Post" з’явилась інформація, що Трамп намагався змусити Зеленського втрутитися у президентські вибори в США 2020 року розслідуванням справи щодо сина свого ймовірного суперника Джо Байдена та ролі Хантера Байдена в українській газовій компанії.
  • Трамп заявив, що не сказав нічого недопустимого під час телефонної бесіди 25 липня зі своїм українським колегою, в якій, згідно з повідомленнями, він наполягав на розслідуванні проти екс-віцепрезидента США Джо Байдена та його сина.
  • Байден ще в 2015 році стверджував, що його син Хантер не має стосунку до корупційних схем в Україні в зв'язку з присутністю в раді директорів компанії "Burisma Holdings".

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування