Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зеленський: Не хочу втручатися у вибори США і хай не втручаються у наші

Четвер, 10 жовтня 2019, 11:39

Президент Володимир Зеленський заявляє, що не хоче жодним чином втручатися у вибори в США і хоче, щоб Америка не втручалася у вибори в Україні.

Джерело: відповідь Зеленського на запитання під час спілкування з журналістами на фудмаркеті у Києві.

Пряма мова: "Що мені замінювати у відносинах зі США? Я не хочу втручатися ніяким чином у вибори незалежної країни під назвою США. І я не буду це робити. І чому я не хочу дуже багато коментувати з цього приводу – я не хочу, щоб це питання якось тим чи іншим чином впливало на вибори. Обирайте свого президента самі".

"А ми, якщо можна, ви теж не будете - ви і зараз не впливаєте – і не будете у подальшому, в майбутньому впливати на вибори у незалежній Україні".

"Я зараз в центрі світових засобі інформації. Чомусь так сталося. Я не хотів. Я в іншій професії, у колишньому моєму житті, коли я був продюсером і автором "Студії квартал 95", я дійсно хотів бути всесвітньо відомим. Але не через такий випадок".   

 
Фото ельдара Сарахмана, УП 

Деталі: Зеленський додав, що чекає на офіційний візит до США і зі свого боку працює над тим, щоб за його каденції відбувся і візит президента США в Україну, бо "це для нас і іміджево, і дуже важливо, і це важливий сигнал для наших партнерів, що США підтримують стратегію і у цілому політику України".   

Знати більше Байден, Злочевський та Манафорт. Як давня українська історія може погубити Трампа 

Чи шантажував Трамп Зеленського. Повний текст розмови

"Імпічмент на тлі Зеленського: які звинувачення висунули Дональду Трампу"

Передісторія:

  • На початку вересня видання "The Washington Post" повідомило, що президент США Дональд Трамп схиляв президента України Володимира Зеленського відкрити справу щодо сина свого конкурента на виборах-2020 Джо Байдена.
  • Увагу до цього посилило рішення адміністрації Трампа видати військову допомогуУкраїні після затримки, яка засмутила членів Конгресу з обох партій.
  • Після цього у США заговорили про імпічмент Трампа
  • 25 вересня Білий дім оприлюднив текст телефонної розмови між Трампом і Зеленським. 
  • Президент США Дональд Трамп вимагає провести голосування в Палаті представників з питання імпічменту до того, як Білий дім надасть всі документи, які вимагають демократи.
  • За процедурою, якщо Палата представників підтримає імпічмент президента, ця ініціатива опиниться у Сенаті США, де Республіканська партія, що підтримує Трампа, має більшість. 
  • На думку Трампа, Палата представників США, найімовірніше, проголосує "за" його імпічмент.  

Ірина Балачук, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування