Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Зеленський про Мендель і Андрушка: Дєвочку, в цьому випадку, буду захищати

Четвер, 10 жовтня 2019, 13:06
Зеленський про Мендель і Андрушка: Дєвочку, в цьому випадку, буду захищати

Президент України Володимир Зеленський виправдовує поведінку свого прес-секретаря Юлії Мендель, яка не дала журналістові "Схем" Сергію Андрушку підійти до нього.

Джерело: зустріч Зеленського з журналістами на фудкорті 10 жовтня

Пряма мова Зеленського: "Можно я вам честно скажу? Я, конечно, господина Андрушко видел много раз. Мне кажется, ведет он себя, несколько раз я это видел, не совсем корректно. Во-первых, так, в принципе, себя мужчина не должен вести по отношению к женщине, или к девушке.

Он здоровый мужик, честно, если бы я не был президентом, я бы ему, конечно, ответил по-другому… Он здоровый парень, он нападает… ну, он нападает, ну, действительно это так… он прыгает".

Деталі: Зеленський заявив, що, коли до нього підходив Андрушко, то він просив охорону пропустити його.

Пряма мова: "Парни, я вас прошу отойдите". Почему? Потому, что он зашибет их просто".

Президент продовжив звинувачувати Андрушка в агресивній поведінці.

Пряма мова: "Згідно з журналістської етики, згідно з іншими людськими, якимось, відносинами, понимаете, он не может микрофоном бить меня по лицу… Я считаю, что он очень часто вел себя не этично.

Юля, конечно же, как пресс-секретарь не имела права так реагировать, но эмоционально, знаете, ну, как "виснаженість", є таке прекрасне слово: емоційне виснаження. 

Вона теж людина, і вона не зло, вона прес-секретар. І вона з вашої журналістської землі вийшла ... І він не має права, коли вона йому каже: "Я вас дуже прошу, зараз він вийде ..". З ним це було дуже багато разів.

Вона не мала права, як прес-секретар, так реагувати, але вона вже не змогла як людина по-іншому реагувати на пана Андрушка".

Сама Мендель після цих слів пожартувала: "І тепер ми знаємо, що я вмію штовхатися".

Зеленський продовжив наполягати, що така ситуація склалася саме з цим конкретним журналістом і саме цей випадок не є приводом для звільнення Мендель.

Пряма мова: "Ще раз так буде і ми розійдемось, але зараз я її захищаю… Ну, ми ж всі люди, ми помиляємось… І я жива людина, з помилками і з будь-чим і вона така ж сама. Тому дєвочку, в цьому випадку, буду захищати"

Що було раніше: 5 вересня 2019 року Зеленський прибув до будівлі ВАСУ зі своїм оточенням, де була і Мендель. Біля входу до приміщення Зеленського чекали представники ЗМІ, серед яких був журналіст програми "Схеми" "Радіо "Свобода" Сергій Андрушко.

Андрушко намагався напряму поставити запитання президенту Володимиру Зеленському та керівнику ОП  Андрію Богдану. Речниця Зеленського та охорона президента не давали йому це зробити – притримували його, заважаючи підійти до Богдана.

Мендель пізніше пояснила, що "зупиняла" журналіста "Схем" Сергія Андрушка, бо той "втручався в особистий простір" першої особи держави.

Читайте також: Що не так з Мендель і яким має бути речник президента

Нагадаємо: 

  • Редакція програми "Схеми: корупція в деталях" оприлюднила повне відео спілкування Андрушка з Мендель.
  • Також було опубліковано відео, як 13 вересня Мендель відтягнула іншого журналіста Крістофера Міллера від Зеленського, не давши йому поставити запитання.
  • 28 вересня вибачитися за некоректну поведінку з боку Офісу президента та Мендель закликала Національна спілка журналістів.
  • 30 вересня медіарух "Медіа за усвідомлений вибір" закликав Зеленського публічно відреагувати на "загрозливе" перешкоджання роботі журналістів з боку його речниці.
  • Спільнота незалежних журналістів "Ініціатива 34" вимагає звільнення речниці президента Юлії Мендель за непрофесійну поведінку стосовно журналістів.
  • У заяві, оприлюдненій на "Детектор Медіа", нагадали, що "відкрите спілкування із журналістами - це не лише ознака демократичності влади, а й її обов’язок".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування