Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Всеукраїнський перепис населення заплановано на кінець 2020-го

Четвер, 10 жовтня 2019, 13:55

Всеукраїнський перепис населення заплановано провести у період з 10 листопада по 23 грудня 2020 року.

Джерело: Державна служба статистики України у коментарі УП.

Дослівно: "Із 10 по 30 листопада 2020 року респондентам буде надана можливість доступу до web-порталу для надання відповідей через інтернет. А від 3 по 23 грудня здійснюватиметься опитування населення переписувачами методом обходу та заповнення переписної документації за допомогою планшетів".

Деталі: Для уникнення подвійного рахунку та недообліку Держстат планує 24-26 грудня 2020 року провести вибірковий контрольний обхід житлових будинків.

На виконання робіт, пов'язаних із підготовкою та проведенням Всеукраїнського перепису населення, в бюджет-2020 планують закласти 3 мільярди 431 мільйон гривень.

Що було раніше: Міністр кабінету міністрів Дмитро Дубілет заявив, що згідно з проектом Держслужби статистики, перепис населення обійдеться Україні у 5 мільярдів гривень.

Передісторія:

  • 30 серпня прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що уряд вивчає питання можливості проведення всеукраїнського перепису населення до кінця 2019 року.
  • За словами Гончарука, перепис вже було заплановано на грудень 2020 року, але новий уряд вивчає можливість провести його вже цього року. 
  • 22 вересня стало відомо, що Інститут демографії та соціальних досліджень НАН України проведе пробний перепис населення в Оболонському районі Києва і Бородянському районі Київської області.
  • Останній перепис відбувся у 2001 році. 

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...