Дубілет: Від початку року з України виїхало 1,5 млн українців

Четвер, 10 жовтня 2019, 14:03

За даними Кабінету міністрів України, від початку 2019 року з України виїхало 1,5 мільйона українців.

Джерело: телеграм-канал міністра Кабінету міністрів України Дмитра Дубілета.

Дослівно у повідомленні: "Від початку року кількість українців, що проживають на нашій території, скоротилася на 1,5 мільйона осіб".

Деталі: Такі дані міністр отримав, проаналізувавши дані про кількість людей, що виїхали з України та людей, що до України повернулися.

Він також додав, що кількість українців, які виїжджають з України та повернулися протягом 21 дня зросла на час травневих свят.

Також Дубілет додав, що завданням уряду є змінити негативний соціально-демографічний тренд та зробити так, щоб з України виїжджало менше людей, ніж приїжджало.

Дубілет планує побудувати подібний графік і за минулий рік, щоб зрозуміти, чи є ці зміни чимось глобальним, або це сезонний фактор.

Нагадаємо:

  • 30 серпня прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що уряд вивчає питання можливості провести всеукраїнський перепис населення до кінця 2019 року.
  • За словами Гончарука, перепис вже було заплановано на грудень 2020 року, але новий уряд вивчає можливість провести його вже цьогоріч. 
  • Останній перепис відбувся у 2001 році. 
  •  Дубілет заявив, що згідно з проектом Держслужби статистики перепис населення обійдеться Україні у 5 мільярдів гривень.
  • Державна служба статистики України у коментарі УП повідомила, що всеукраїнський перепис населення заплановано провести у період з 10 листопада по 23 грудня 2020 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування