Джуліані збирався до Відня на той час, коли там мали бути Парнас і Фруман – ЗМІ

П'ятниця, 11 жовтня 2019, 11:20

Адвокат президента США Руді Джуліані планував бути у Відні одночасно з арештованими тепер бізнесменами Львом Парнасом та Ігорем Фруманом.

Джерело: автор видання "The Atlantic"

Деталі: Руді Джуліані переносив зустріч із журналістом під приводом того, що мав летіти до Відня (Австрія). Як повідомляв "The Wall Street Journal", Парнас і Фурман мали летіти до Відня, але їх арештували в аеропорту Даллеса 9 жовтня.

Джуліані говорив, що Парнас і Фруман прямують до Відня з питань, "пов'язаних із їхнім бізнесом", а він сам планував зустрітися з ними вже коли вони повернуться до Вашингтона.

"За цією логікою, Джуліані також планував вилетіти до Відня впродовж приблизно 24 годин від своїх ділових партнерів, але не вести з ними справи, поки всі троє були там", – йдеться у матеріалі "The Atlantic".

Коли автор матеріалу зателефонувала Джуліані, вже після затримання двох бізнесменів, їй відповіла жінка – і сказала, що адвокат розмовляє з тележурналістами. Журналістці здалося, що Джуліані лаявся.

Журналістку цікавило, чому Парнас і Фруман прямували до Відня і чому Джуліані планував бути там же через день.

Джуліані ж лише написав їй повідомлення, що зараз не може коментувати цю ситуацію

Авторка Елайна Плотт зазначає, що познайомилася з Парнасом і Фруманом у березні, коли вони спілкувалися з Джуліані. Адвокат Трампа тоді казав, знає Парнаса 2 роки. А Парнас жартував, що виріс, "ідолізуючи" Джуліані. Парнас говорив, що всі троє – "чудові друзі" й "працюють разом".

Парнас і Фруман жертвували гроші на виборчу кампанію Трампа.

Їх звинувачують у втручанні в американську політику від імені одного або декількох українських чиновників, а також у тому, що вони лобіювали відсторонення американського посла в Києві Марі Йованович.

Останнього домагався і Джуліяні, стверджуючи, що Йованович була упереджена проти президента Трампа. Хоча ЗМІ повідомляють, що колишня послиня відмовила Джулінаі в тому, щоб в обхід процедури просити Україну про розслідування щодо Хантера Байдена.

Знати більше: Фруман і Парнас. Чим відомі бізнесмени, які фінансували кампанію Трампа

Передісторія:

  • 9 жовтня у США затримали двох бізнесменів Льва Парнаса й Ігоря Фрумана – уродженців України й Білорусі, – які були спонсорами виборчої кампанії чинного президента США Дональда Трампа. Їх звинувачують у порушенні правил фінансування виборчих кампаній.
  • 10 жовтня суд ухвалив узяти Парнаса і Фрумана під арешт.
  • Адвокат Трампа Руді Джуліані називав цих бізнесменів своїми клієнтами.
  • За даними ЗМІ, з кінця 2018 року Фруман і Парнас представили Джуліані декільком українським прокурорам для обговорення справи Хантера Байдена – сина "демократа" Джо Байдена.
  • Медіа повідомляли, що колишні генпрокурори України Віктор Шокін і Юрій Луценко "злили" Трампу компромат на його потенційного конкурента на виборах 2020 року Джо Байдена ..
  • Фруман і Парнас лобіювали звільнення посла США в Україні Марі Йованович, яку Трамп зняв з посади цієї весни.
  • Журналісти також встановили, що Парнас і Фруман шукали зустрічі з Володимиром Зеленським. Під час інавгурації у травні вони зупинялися в готелі Hilton в Києві.
  • Комітети Палати представників вимагав документи і свідчення цих бізнесменів, що стосуються їх взаємодії з адміністрацією Трампа, Джуліані і українськими чиновниками.

Олена Рощенко, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування