Лукашенко закликав не дати повалити Зеленського

П'ятниця, 11 жовтня 2019, 11:46
Лукашенко закликав не дати повалити Зеленського

Президент Білорусі Олександр Лукашенко на саміті закликав лідерів країн Співдружності незалежних держав підтримати чинну владу України.

Джерело: державне інформаційне агентство Білорусі БЕЛТА.

Пряма мова: "Нещодавно українська тема звучала. Хочу висловити свою позицію, оскільки як президент Росії, так і я дуже занурені в цю проблему. Тому що це у нас відбувається. Говорячи про нову владу в Україні, хотів би і вас закликати підтримати цю владу. Ви бачите тенденцію вже згорнути цю владу, скрутити, повалити, але ми повинні розуміти, хто після цього прийде до влади в Україні".

Передісторія:

  • 1 жовтня президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна погодила так звану "формулу Штайнмаєра" щодо виборів на окупованому Донбасі і пояснив, що вони пройдуть лише після виведення всіх військ і за Конституцією та законами України.
  • Опозиція, громадські активісти встигли охрестити "формулу Штайнмаєра" шляхом до капітуляції перед державою-агресором.
  • Увечері 2 жовтня на Майдані Незалежності в Києві зібралося кілька тисяч осіб, не згодних з діями президента. Протестуючі також прийшли під стіни Офісу президента, вимагаючи не допустити капітуляції України перед агресором. Вони скандували "Зелю, геть!" та "Імпічмент"".
  • Під час так званого прес-марафону 10 жовтня Зеленський розповів, як негативно сприйняв кричалку "Зеля і Путін - ху..ло", яка звучала на віче "Зупинимо капітуляцію".
  • На 14 жовтня призначено ще одне віче протесту.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування