Міністерку юстиції часів Януковича Лукаш викликали на допит

П'ятниця, 11 жовтня 2019, 22:48
Міністерку юстиції часів Януковича Лукаш викликали на допит

Генеральна прокуратура викликала на допит як підозрювану міністерку юстиції часів Януковича Олену Лукаш. Раніше її підозрювали в розкраданні бюджетних коштів та службовому підробленні.

Джерело: Олена Лукаш у Facebook

Текст повістки: "Викликається...для проведення слідчих і процесуальних дій, а саме повідомлення про зміну раніше повідомленої підозри та допиту в якості підозрюваного".

Реакція Лукаш: "Відчуваючи непереборне бажання допомогти ГПУ та її новому керівництву, повідомляю, що з’являтися і говорити буду навіть частіше, ніж вам хотілося б...

На слідчі дії можна викликати через будь-які контакти. Навіть тут у коментарях".

Деталі: Допит призначений на 17 жовтня о 14 годині.

Лукаш має з’явитися до старшого слідчого в особливо важливих справах.

Передісторія:

  • ГПУ розслідувало кримінальне провадження за підозрою Лукаш та її заступника Юрія Іващенка у вчиненні кримінальних порушень, передбачених ч.5 ст.191, а також ст. 366 Кримінального кодексу – службове підроблення. Йшлося про заволодіння коштами державного бюджету на суму 2,5 мільйона гривень.
  • 5 жовтня 2016 року Апеляційний суд Києва у повному обсязі задовольнив апеляційну скаргу Лукаш, визнав інформацію ГПУ недостовірною і зобов'язав ГПУ повідомити Раді Європейського Союзу про цей факт. 
  • Разом з тим, на той час заступник генпрокурора Євген Єнін заявив, що розслідування кримінальної справи, порушеної проти Лукаш у 2014 році, триває.
  • У липні 2017 року її викликали на допит в Генпрокуратуру у цій справі. 
  • 27 липня 2017 року голова управління спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк заявив, що підозру Лукаш блокує заступник генпрокурора Луценка Юрій Столярчук. За його словами, не було зауважень щодо недостатності доказів, і йому не вказали на офіційні причини непідписання підозри.
  • 20 листопада 2017 року Луценко заявив про недостатність доказів у провадженні стосовно Лукаш.
  • Горбатюк запевняв, що виключення Лукаш із санкційного списку ЄС не вплине на хід розслідування.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування