Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Декларації Труханова передали Антикорупційному суду

Четвер, 17 жовтня 2019, 14:14

Справу про внесення міським головою Одеси Геннадієм Трухановим завідомо неправдивих даних  у декларації за 2015 і 2016 роки розглядатиме Вищий антикорупційний суд України.

Джерело: "Думская" з посиланням на речницю Приморського райсуду Одеси Ольгу Галіну

Пряма мова: "10 жовтня Приморський районний суд Одеси виніс ухвалу і передав справу за звинуваченням Геннадія Труханова до Вищого антикорупційного суду. У цій справі йдеться про злочин, передбачений статтею 366-1 КК України, скоєний посадовою особою органу місцевого самоврядування, а такі справи підсудні ВАКС".

Передісторія:

  • 11 березня Спеціалізована антикорупційна прокуратура оголосила підозру Трухановому за ст. 366-1 КК України – декларування недостовірної інформації. За даними САП, мер Одеси не задекларував квартиру, два паркомісця, елінг, дачу, нежитлову нерухомість, дві машини, частки в компаніях, відсотки за вкладами в банках.
  • За даними експертиз, у декларації за 2015 рік незадекларований статок Труханового склав 33,5 млн гривень, а за 2016 рік – 18,7 млн ​​гривень.
  • Все згадане майно належить колишній дружині Труханова, з якою він був в офіційному шлюбі в 1985-1997 роках. Як вважають слідчі, він досі пов'язаний із нею спільним побутом. Одна з двох дочок пари народилася вже після розлучення.
  • Сам Труханів після оголошення йому підозри заявив, що ця справа – "метод тиску" на нього і членів його сім'ї.
  • У разі обвинувального вироку Труханова можуть покарати штрафом від 2500 до 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від 150 до 240 годин, або позбавленням волі на строк до 2 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.
  • Набуття чинності обвинувальним вироком суду є підставою для дострокового припинення повноважень міського голови.
  • Крім того, Вищий антикорупційний суд повинен розглянути апеляцію САП на виправдальний вирок Труханову й деяким іншим особам, винесений Малиновським райсудом Одеси у так званій "справі Краяна".
  • Це стало можливим завдяки змінам, які внесла Верховна Рада до закону про ВАкСУ. У попередній редакції судовий розгляд таких кримінальних проваджень мав відбуватися в судах загальної юрисдикції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування