Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Нацрада позапланово перевірить канал Мураєва через Азарова

Четвер, 17 жовтня 2019, 15:45

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу екснардепа Євгена Мураєва "Наш" через трансляцію програми за участю прем’єр-міністра часів Януковича Миколи Азарова.

Джерело: сайт Нацради.

Дослівно: "Національна рада на засіданні 17 жовтня призначила позапланову перевірку ТОВ "Наша Прага", м. Київ (логотип "Максі-ТВ"), через трансляцію програми, під час якої поширювалися висловлювання, що мають ознаки порушень чинного законодавства". 

 
Скриншот з youTube

Деталі: Мова йде про передачу "Гордон" за 5 жовтня 2019 року, гостем якої був віртуальний Азаров.

Відзначається, що під час цієї передачі звучали висловлювання, які мають ознаки порушення ліцензіатом законів "Про інформацію" та "Про телебачення і радіомовлення". 

Зокрема, положень про те, що інформація не може бути використана для закликів до повалення конституційного ладу, порушення територіальної цілісності України, пропаганди війни тощо.

За результатами позапланової виїзної перевірки Нацрада ухвалить відповідне рішення.

Передісторія:

  • "Наш" розпочав мовлення на базі жіночого телеканалу "Максі-ТВ", ТОВ "Наша Прага".
  • У березні телеканал нардепа Євгена Мураєва "Наш" також показував інтерв'ю з Миколою Азаровим, який нібито сидів у студії і відповідав на питання ведучого. Пізніше виявилося, що екс-прем'єр був віртуальним. 

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування