Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

В "Слузі народу" кажуть, що легалізація медканабісу буде, але не в турборежимі

Четвер, 17 жовтня 2019, 16:07

Рішення про легалізацію медичного канабісу буде прийнято, але не так швидко.

Таку думку висловив глава парламентського комітету з питань здоров'я нації нардеп "Слуги народу" Михайло Радуцький на брифінгу в Києві в четвер, передає "Інтерфакс-Україна".

"Вважаємо, що медичний канабіс повинен стати доступним у країні, але ми не хочемо поспішати з цим питанням... Не обіцяємо це зробити в турборежимі - ми будемо дуже ретельно вивчати, щоб, не дай бог, не зробити помилок. Не чекайте від нас швидкого вирішення, але рішення буде, і ця ініціатива точно не є поганою для країни", – сказав Радуцький.

За його словами, на розгляді профільного комітету знаходяться кілька законопроектів про застосування медичного канабісу.

На думку лідера фракції "Слуга народу" Давида Арахамії, легалізація медичного канабісу є дуже хорошою ініціативою.

"Ми говоримо про медичне застосування з дуже високим контролем держави. Це треба зробити, тому що два мільйони людей в Україні щодня відчувають біль", – сказав Арахамія.

Нагадаємо:

  • Відповідаючи на запитання журналістів на фудмаркеті в Києві 10 жовтня президент Володимир Зеленський сказав, що декриміналізація марихуани зараз не на часі: "Навіщо нам це? У нас дуже багато проблем. Мені здається так: ті, хто хочуть, потерплять...".
  • Раніше повідомлялось, що в партії "Слуга народу" немає єдиної позиції щодо легалізації марихуани та одностатевих шлюбів.
  • 15 травня комітет Верховної Ради 8 скликання з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин підтримав запропонований неурядовими організаціями законопроект про легалізацію медичного використання канабісу.
  • Документ, який має умовну назву "законопроект про право на життя", мав на меті надати хворим особам доступ до препаратів на основі медичної марихуани.
  • 20 травня понад 50 депутатів з різних фракцій зареєстрували у Верховній Раді законопроект про легалізацію медичного канабісу.
  • Оскільки Верховна Рада 8 скликання завершила роботу, згідно з регламентом, цей законопроект був знятий з розгляду.

Знати більше: "Легалізація медичної марихуани: чому пацієнти та лікарі цього вимагають. Пояснює Супрун"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування