Зеленський показав відео про Золоте і конфлікт із ветеранами

Неділя, 27 жовтня 2019, 19:55
Зеленський показав відео про Золоте і конфлікт із ветеранами
скріншот відео

Президент Володимир Зеленський у неділю ввечері оприлюднив 24-хвилинне відео про свою поїздку до Золотого-4 на Луганщині.

Джерело: Facebook Зеленського

Деталі: Відео також показали українські телеканали, зокрема "1+1", ТРК "Україна", NewsOne, ICTV, 112 Україна.

У фільмі показано, як президент зустрічається з військовими 72-ї бригади, їде увечері на передову, ночує в домі місцевого жителя, зустрічається з учителями та місцевими мешканцями, а також із учасниками акції проти розведення сил.

Зокрема, Зеленський говорить, що хоче поїхати на передову вночі, бо обстріли зазвичай відбуваються вночі.

Представляючи нового голову Луганської ОДА Сергія Гайдая, Зеленський зазначив, що попередній губернатор Віталій Комарницький "не дуже швидкий".

Зеленський про Комарницького: "Хочу подякувати губернатору, який тут був. Був недовго, тому що, при всій повазі, ми домовлялися, що треба робити речі певні дуже швидко. Скажімо так, він не дуже швидкий".

"Дуже вірю і сподіваюся, що ви будете довше", - звернувся він до Гайдая.

Деталі: Крім того, у відео детально показаний діалог Зеленського із противниками розведення сил.

Так, добровольці запитують президента, чи приїхав він відводити війська. Він відповідає, що приїхав подивитися, що кажуть з цього приводу люди, і що вони виступають за відведення. Доброволець на це відповідає: "А нам вони весь цей час казали, що не треба (відводити – ред.)".

Потім, уже попрощавшись із учасниками акції, Зеленський згадує, що "ми ж не зайшли до них, зброю не подивились", повертається і говорить ветеранам вивезти зброю з Золотого.

Зеленський до ветеранів: "Я вам кажу по-людськи і маю на це законодавчі права, я вам не погрожую нічим, я вам кажу по-людськи: пацани, приберіть зброю".

Деталі: Після цього відбувається скандальний діалог Зеленського з чоловіком на ім'я Денис, який запитує президента щодо можливості зустрічі з учасниками акцій "Ні капітуляції".

У кінці відео на екрані з'являється напис: "За інформацією МВС України, 27 жовтня незаконна зброя, яка перебувала в розпорядженні учасників акції проти розведення військ, була вивезена із Золотого".

У фільмі також показані зустрічі Зеленського з місцевим населенням у Золотому. На всіх включених у відео фрагментах люди запевняють його, що виступають за розведення сил.

Передісторія: 

  • 26 жовтня президент Володимир Зеленський приїхав у с.Золоте-4, де добровольці та ветерани виступають проти відведення українських військ.
  • Під час спілкування з одним з чоловіків Зеленський заявив: "Я прийшов тобі сказав, ви зброю відведіть. Ти мені переводиш стрілки. Ти мені взагалі не можеш ніякі ультиматуми озвучувати. ...  Я президент цієї країни. Мені 42-й рік. Я ж не лох якийсь". 
  • Згодом у дописі на Facebook Зеленський заявив, що провів у Золотому дві доби, під час поїздки зустрічався з учителями та лікарями та дізнався про стурбованість місцевих мешканців через те, що на околиці оселилася група озброєних людей. "Вирішив поспілкуватися з ними сам. Деякі розмови виявилися емоційними", - пояснив своє спілкування з добровольцями президент. 
  • У свою чергу у штабі Операції об'єднаних сил заявили, що люди зі зброєю, з якими у суботу в Золотому спілкувався президент, перебувають там нелегально, і цьому надається правова оцінка.
  • 27 жовтня лідер Нацкорпусу Андрій Білецький заявив, що ветерани не підуть із Золотого-4, навіть якщо президент Володимир Зеленський вирішить їх звідти "викинути".

Катерина Тищенко, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...