Опалювальний сезон: Гончарук спробував запустити Новояворівську ТЕЦ на Львівщині

Середа, 13 листопада 2019, 21:18
Опалювальний сезон: Гончарук спробував запустити Новояворівську ТЕЦ на Львівщині
kmu.gov.ua

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук перебуває в робочій поїздці на Львівщині через затримку опалення у Новояворівську та Новому Роздолі.

Джерело: Укрінформ, Урядовий портал

Деталі: У Новояворівській ТЕЦ працівники колективу вимагали вирішити проблему заборгованості по зарплаті.

Гончарук попросив працівників повернутися на робочі місця і забезпечити обслуговування станцій. В обмін на це прем’єр пообіцяв, що "Нафтогаз тепло" виплатить заборгованість, і сказав, що призначить нового керівника ТЕЦ.

Міністерка розвитку громад і територій Альона Бабак відзначила, що регіон отримає тепло з Новояворівської електростанції не пізніше 18 листопада.

 
укрінформ

На Львівщині разом із Гончаруком перебуває голова НАК "Нафтогаз" Андрій Коболєв. Після Новояворівська вони відвідають Новий Роздол, де частково демонтоване обладнання.

Пряма мова Гончарука: "Чим займалась приватна компанія-управитель весь цей час — з цим мають розібратись відповідні правоохоронні органи...У кожної неспроможності в рішенні проблеми є ім’я та посада. Представники поліції вже цим займаються...

...Задля цього (виплати заборгованості) ми ініціюємо передачу ТЕЦ в управління компанії групи НАК "Нафтогаз". Це відбуватиметься протягом двох-трьох днів".

Передісторія:

  • НАБУ затримало у Львові чотирьох посадових осіб ТОВ "Енергія-Новий Розділ", ТОВ "Енергія-Новояворівськ" та ТОВ "Енергія" за підозрою в заволодінні понад 300 млн куб м природного газу НАК "Нафтогаз України" на суму понад 1,4 млрд грн.
  • Кінцевими бенефіціарами всіх трьох компаній є народні депутати від БПП брати Ярослав і Богдан Дубневичі.
  • Підприємства-власники Новояворівської і Новороздільської ТЕЦ в 2013-2015 роках купували природний газ у НАК "Нафтогаз" для виробництва теплової енергії населенню. Для такої категорії споживачів "Нафтогаз" продає газ дешевше, ніж для комерційних споживачів.
  • Однак підприємства купили понад 300 млн куб. м газу за пільговою ціною, не плануючи використовувати його для потреб населення, вважають слідчі.
  • НКРЕКП підтвердила, що "Енергія-Новоярівськ" використала не за призначенням 28,6 млн куб м природного газу в 2014 році і 47,3 - в 2015 році. А "Енергія-Новий Розділ" - 52,3 млн куб м в 2014 році і 53,9 - у 2015 році.
  • Через несплату компанією ПП "Гарант Енерго М" заборгованостей за газопостачання перед "Нафтогазом" у двох містах Львівської області - Новий Розділ та Новояворівськ – з’явилися проблеми з опаленням у наступному опалювальному сезоні.
  • "Гарант Енерго М" експлуатує майнові комплекси ТзОВ "Енергія-Новий Розділ" та ТзОВ "Енергія-Новояворівськ" на основі угод з Національним агентством з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

17:40
У березні Мінфін залучив до держбюджету 9 мільярдів доларів зовнішнього фінансування
17:30
Росіяни вивозять крадене українське збіжжя до Туреччини, Лівії та Ізраїлю – розслідування
17:29
НАБУ та САП завершили розслідування про заволодіння земель на Київщині: збитки - 1,8 мільярда
17:07
У ХІХ ст. лікар обгорнув книгу шкірою померлої пацієнтки. Нині Гарвард прибрав цю палітурку
17:06
Митниця запустила онлайн-сервіс для декларування експрес-відправлень і сплати мита
17:06
ЗМІ: Польські асоціації підтвердили дивну поведінку польського чиновника на переговорах з Києвом
17:00
"Норнікель" втрачає клієнтів в ЄС: вони відмовляються від продукції з російських металів
16:47
Данілов, Литвиненко та інші перестановки, які готує Зеленський
16:46
"Укрнафта" отримала додатковий видобуток в майже 140 тонн нафти на добу
16:44
Українець, який вперше переміг на престижному ультрамарафоні в Канаді, розповів про дистанцію
Усі новини...