Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ляшку підготували підозру у насильстві: світить від 4 до 7

П'ятниця, 15 листопада 2019, 14:43

Лідеру "Радикальної партії" Олегу Ляшку підготували підозру у погрозі чи насильстві щодо державного діяча за фактом його бійки з нинішнім депутатом від "Слуги народу" Андрієм Герусом в аеропорту "Бориспіль".

Джерело: співрозмовники УП у прокуратурі, Кyivpost

Пряма мова джерела УП: "Підозра за ч.2 ст. 346 ККУ (погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча). На понеділок викликають для вручення".  

Деталі: За словами співрозмовника, щодо запобіжного заходу, який проситимуть обрати для Ляшка, прокурори ще не визначилися.

Разом з тим видання Кyivpost з посилання на свої джерела повідомляє, що прокурори проситимуть суд відправити Ляшка під домашній арешт.  

За ч.2 ст. 346 ККУ передбачене покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 4 до 7 років.

Що було раніше: Колишнього нардепа Олега Ляшка викликали до прокуратури для вручення підозри у справі про його бійку з теперішнім депутатом від "Слуги народу" Андрієм Герусом в аеропорту "Бориспіль". Ляшко обіцяв прийти. 

Передісторія:

  • 6 листопада лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко напав на Геруса у залі офіційних делегацій VIP-терміналу "Борисполя", звинувачуючи його у відкритті імпорту російської електроенергії.
  • Герус пояснив цю істерику тим, що Ляшко "відомий захисник бізнесу Ахметова", який втрачає гроші від імпорту електроенергії з РФ.
  • Поліція за цим фактом відкрила кримінальне провадження.

Ірина Балачук, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування