Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГПУ вивчає підозру Порошенку, можливі правки – Рябошапка

Понеділок, 18 листопада 2019, 15:43

У Генпрокуратурі вивчають спрямований їм Державним бюро розслідувань проект повідомлення про підозру п'ятого президенту України Петру Порошенку.

Джерело: генпрокурор Руслан Рябошапка в коментарі журналістам, котрого цитує "Інтерфакс-Україна"

Пряма мова: "У Генпрокуратурі України ці матеріали є, вони відпрацьовуються відповідними структурними підрозділами... найближчим часом буде прийнято процесуальне рішення".

Деталі: При цьому Рябошапка не виключив, що в документи може знадобитися внести певні правки.

Що було раніше: Слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань направили в Генеральну прокуратуру проект повідомлення про підозру п'ятому президенту України Петру Порошенку в рамках досудового розслідування кримінального провадження щодо можливого неправомірного впливу на проведення конкурсу з добору кандидатів для призначення членів Вищої ради правосуддя в березні-травні 2019 року.

Адвокат Порошенка Ігор Головань заявив, що проект повідомлення про підозру Порошенку є замовленням Росії і спробою перешкодити йому провести зустрічі з іноземними лідерами в Хорватії і Канаді.

Чому це важливо: Після приходу до влади Володимира Зеленського проти колишнього президента Петра Порошенка відкрили низку проваджень, за якими стоїть юрист Андрій Портнов – колишній заступник голови Адміністрації президента при Вікторові Януковичу, знайомий із нинішнім головою Офісу президента Володимира Зеленського Андрієм Богданом.

У команді Порошенка вважають, що директор ДБР Роман Труба став інструментом у руках Портнова.

Знати більше: "Зустрінь весну без пороху. У чому підозрюють Порошенка"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: