Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зеленський ще до інавгурації відчував тиск з боку Трампа – ЗМІ

Понеділок, 18 листопада 2019, 21:57
Зеленський ще до інавгурації відчував тиск з боку Трампа – ЗМІ

Президент Володимир Зеленський 7 травня провів зустріч присвячену нібито питанням енергетики, а насправді на ній обговорювали вимогу адвоката президента США Руді Джуліані розслідувати діяльність конкурента Дональда Трампа Джо Байдена і його сина в Україні.

Джерело: Associated Press

Деталі: За даними агентства, Зеленський на зустрічі в Києві 7 травня говорив про складне становище, в якому він опинився через вимоги Джуліані.

Про тему зустрічі знав громадянин США і член наглядової ради української компанії "Нафтогаз" Амос Хохштайн, який на ній був присутній.

Хохштайн сповістив про це експослиню США в Україні Марі Йованович і ще двох співробітників посольства США в Києві.

Таким чином, як стверджує агентство, американські дипломати теж знали про те, що Київ відчуває тиск з боку Вашингтона.

Зустріч тривала близько трьох годин і більша її частина була присвячена обговоренню таких дій, щоб Україна не опинилася втягнутою в американські вибори.

Ця інформація суперечить заяві самого Зеленського про те, що "ніякого тиску" з боку Трампа не було, а також заявам республіканців, які заперечують будь-яку quid pro quo з боку президента США.

Знати більше: Імпічмент на тлі Зеленського: які обвинувачення висунули Дональду Трампу

Передісторія:

  • Трамп уперше подзвонив Зеленському 21 квітня після оголошення результатів екзитполу на виборах президента.
  • На початку вересня видання The Washington Post повідомило, що Трамп схиляв Зеленського відкрити справу щодо сина свого конкурента на виборах-2020 Джо Байдена.
  • Увагу до цього посилило рішення адміністрації Трампа видати військову допомогу Україні після затримки, яка спантеличила членів Конгресу з обох партій.
  • 25 вересня Білий дім оприлюднив текст телефонної розмови між президентом США Дональдом Трампом і президентом України Володимиром Зеленським, через яку в США розпочали процедуру імпічменту.
  • З тексту розмови випливає, що Трамп схиляв президента України Володимира Зеленського розпочати розслідування проти політичного опонента колишнього віцепрезидента Джо Байдена.
  • Зеленський публічно заперечує, що президент США чинив на нього тиск.  "На мене ніхто не тиснув", - заявив він журналістам під час зустрічі з Трампом в Нью-Йорку.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування