Храм ПЦУ у Євпаторії хочуть знести – Епіфаній

Вівторок, 19 листопада 2019, 01:03

Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній заявив, що храм ПЦУ в Євпаторії намагається знести окупаційна влада.

Джерело: пост Епіфанія у Facebook

Деталі: За його словами, наразі у двох точках в окупованому Росією Криму порушується право на свободу совісті та релігії: в кафедральному соборів святих Володимира і Ольга у Сімферополі та храмі ПЦУ в Євпаторії.

Дослівно: "Закликаю український Уряд нарешті ухвалити рішення, яке, на жаль, так і не було ухвалене впродовж попередніх років, для розв‘язання питання власності на приміщення собору і єпархіального управління в м. Сімферополі."

Нагадаємо:

  • На початку вересня українська громада окупованого Сімферополя звернулася до Комітету ООН з прав людини з проханням захистити їхні права на проведення служб в церкві УПЦ на півострові.

Передісторія:

  • У березні епископ Євстратій Зоря заявив, що окупанти звернулися до так званого "суду", щоб відібрати у Православної церкви України єдиний храм в анексованому Криму.
  • Мова йде про дострокове розірвання договору оренди на будівлю, де знаходиться єдиний в Сімферополі храм ПЦУ. За словами владики, окупанти вказують причиною такого рішення - "відсутність оплати оренди" в розмірі 2 рублі.
  • Раніше окупанти вимагали звільнити приміщення на початку березня.
  • 28 січня 2019 року в окупованому Криму так званий арбітражний суд ухвалив вилучити з власності Кримської єпархії УПЦ КП приміщення Кафедрального собору святих рівноапостольних князя Володимира і Ольги.
  • Угоду про надання УПЦ (КП) приміщення у Сімферополі для Кафедрального собору і управління Кримської єпархії уклали ще в 2002 році.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування