Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росіяни знову посадили "охоронця Яроша" в штрафний ізолятор

Вівторок, 19 листопада 2019, 10:58

Український політв'язень Олександр Шумков, засуджений у Росії до чотирьох років колонії загального режиму у справі "Правого сектору", перебуває в штрафному ізоляторі.

Джерело: "Укрінформ" з посиланням на тітку політв’язня Людмилу Шумкову.

Пряма мова: "Олександр перебуває в ШІЗО, йому призначили чергове "покарання" на 12 діб. Вважаємо, що це помста за оскарження попереднього незаконного тримання 39 діб в ШІЗО".

Деталі: За даними родички, 15 листопада Шумкова зміг відвідати представник консульського відділу Посольства України в РФ.

За її словами, після звернення Шумкова до суду з вимогою визнання незаконним покарання в ШІЗО 39 діб поспіль, за вересень-жовтень адміністрація закладу йому винесла 16 усних доган.

Що передувало: 7 листопада уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила про погіршення стану здоров'я незаконно засудженого українця Олександра Шумкова, якого утримують в Росії.

Передісторія:

  • Колишній охоронець Дмитра Яроша Олександр Шумков зник у вересні 2017 року.
  • Пізніше стало відомо, що він перебуває в російському СІЗО, а перетнув кордон з РФ 23 серпня 2017 року.
  • За даними джерел "Української правди" в прикордонній службі, 23 серпня Шумков нібито на авто законно перетнув українсько-російський кордон.
  • Мати та друзі українця не вірять у те, що він добровільно міг поїхати до Росії, оскільки був активним учасником правого руху в Україні.
  • 4 грудня 2018 року у Севському суді Брянської області РФ Шумкова засудили до 4 років загального режиму за участь в "екстремістській організації" (якою в РФ визнано "Правий сектор").
  • 20 вересня 2019 року тітка політв’язня Людмила Шумкова розповіла, що племінник залучався українськими спецслужбами до спецоперацій. Під час однієї з них він і був викрадений.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування