Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пожежа в одеському коледжі: 12 загиблих, чотирьох людей досі не знайшли

Вівторок, 10 грудня 2019, 12:20
Пожежа в одеському коледжі: 12 загиблих, чотирьох людей досі не знайшли
ДСНС

Урядова комісія з розслідування пожежі в одеському коледжі до 20 грудня відзвітує Кабміну.

Джерело: перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий, голова ДСНС Микола Чечоткін, яких цитує пресслужба МВС

Деталі: В Одесі відбулося перше засідання урядової комісії з розслідування причин пожежі в одеському коледжі. Повідомляється, що станом на 10 грудня трагедія забрала життя 12 осіб. Місцезнаходження 4 осіб наразі невідомо, 5 осіб поки не вдалося ідентифікувати.

Завданням комісії є розслідувати причини трагедії в Одесі на всіх рівнях, ініціювати зміни законів, які стосуються пожежної безпеки, та змінити ставлення посадових осіб до питань безпеки.

Пряма мова Ярового: "Якщо в будь-якій будівлі знаходяться люди, то не важливо, який це заклад, треба унеможливити ризики виникнення пожеж. Як міністерство, ми ініціюємо зміни до законів про посилення відповідальності за недотримання правил безпеки, це наша робота. Але коли особа, яка відповідає за питання пожежної безпеки, не виконує свою роботу, ніякі закони не допоможуть", - наголосив він. 

Пряма мова Чечоткіна: "По-перше, існуючі вимоги законодавства передбачають планування та здійснення перевірок виключно суб’єктів господарювання, а не окремих приміщень, будівель, споруд у яких існує загроза виникнення пожеж. По-друге, у законодавстві відсутній механізм проведення перевірок працівниками ДСНС у разі безпідставного недопуску їх на об’єкти. Так, протягом 11 місяців поточного року із 56 тисяч планових та позапланових перевірок зазначеними прогалинами у законодавстві скористалися близько 20 тисяч підприємців, що складає понад 35%".

Додатково: В ДСНС наголошують, що  штрафи за порушення пожежної безпеки – мізерні:  від 34 до 170 гривень. В службі анонсували наміри повторно вносити на розгляд до уряду та парламенту пакет законодавчих ініціатив.

Передісторія: 

  • Пожежа у будівлі Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу сталася 4 грудня. 
  • У поліції Одеської області повідомили, що в кримінальному провадженні за фактом пожежі у коледжі готуються повідомлення про підозру двом особам.
  • За словами студентів, під час пожежі у коледжі не пролунало тривожних сигналів чи оголошень, багато учнів не відразу дізналися про займання.
  • Прем'єр Олексій Гончарук доручив відсторонити від виконання обов‘язків на час розслідування пожежі в Одеському коледжі керівника ГУ ДСНС в Одеській області Віктора Федорчака, його заступника із профілактики Михайла Вовка, а також керівника Департамента освіти Олександра Лончака.
  • Президент Володимир Зеленський доручив Кабміну і органам місцевої влади провести перевірку стану протипожежної безпеки закладів, установ та організацій з масовим перебуванням людей.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування