Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зеленський не хоче "серіалу" зі справи Шеремета

Четвер, 12 грудня 2019, 17:30
Зеленський не хоче серіалу зі справи Шеремета
Офіс президента

Президент Володимир Зеленський сподівається, що слідство оперативно встановить замовників убивства журналіста Павла Шеремета.

Джерело: Зеленський на спецбрифінгу щодо результатів розслідування

Деталі: Глава держави нагадав, що кілька місяців тому була зустріч з керівництвом Нацполіції щодо розслідування цієї однієї з пріоритетних кримінальних справ. На нинішній зустрічі, на думку Зеленського, пролунало "дуже багато відповідей".

Пряма мова: "Ймовірні вбивці сьогодні були затримані. Дуже багато відповідей, слава Богу, ми сьогодні отримали. Але є ще одне питання, хто замовник. Я впевнений, що на це питання знайдеться відповідь наступного разу. Я дуже хочу вірити, що це буде остання зустріч з приводу цієї дуже гучної справи, третя. Мені здається, більше не треба. Дуже не хочеться щоб це було, таким, знаєте, в лапках "серіалом".

Що передувало: 12 грудня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив про затримання фігурантів справи про вбивство журналіста Павла Шеремета. МВС скликало терміновий брифінг.

На ньому правоохоронці повідомили, що загалом у справі про вбивство Шеремета підозрюють п’ятьох людеймедсестру одного з парашутно-десантних батальйонів Яну Дугарь, лікаря й волонтера Юлію Кузьменка, музиканта й добровольця Андрія Антоненка, добровольців Владислава та Інну Грищенків.

Знати більше: Буча та Пума. Як арешт добровольців може бути пов'язаний зі справою Шеремета

3 роки без відповіді. Що відбувається у розслідуванні вбивства Павла Шеремета

Передісторія:

  • Один із керівників "Української правди" Павло Шеремет загинуввід вибуху вранці 20 липня 2016 року. Йому підклали вибухівку під автомобіль.
  • Поліція кваліфікувала вбивство за статтею "умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб".
  • У травні 2017 року "Слідство.Інфо" оприлюднило фільм "Вбивство Павла", зроблений із представниками міжнародної мережі журналістів-розслідувачів OCCRP. У ньому були нові деталі, пропущені слідством, – зокрема, виявлені за допомогою записів із камер відеоспостереження.
  • Днями учасник АТО Владислав Грищенко заявляв, що слідство пропонувало йому визнати себе винним у справі вбивства журналіста Павла Шеремета

Валентина Романенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування