"Ніколи не кажи ніколи": Зеленський прокоментував "держзраду" Порошенка

Четвер, 12 грудня 2019, 22:55
Ніколи не кажи ніколи: Зеленський прокоментував держзраду Порошенка

Президент Володимир Зеленський ніколи не підписав би Мінські угоди, на які пішов п’ятий президент Петро Порошенко у 2015 році.

Джерело: Володимир Зеленський в ефірі "Право на владу" на телеканалі "1+1"

Пряма мова: "За Петром Порошенком дуже багато різних гріхів, пов’язаних і з ним, і з його оточенням... 

Я б ніколи не підписав таку угоду. Але я не знаю, за яких умов підписувався саме такий варіант "Мінська". Мені здається, що там було не просто. І коли я кажу "я б ніколи не підписав", я відверто вам скажу – напевно в цій ситуації – "ніколи не говори ніколи".

Деталі: На запитання, чи ображається Зеленський на Порошенка за "п’яницю" і "наркомана" президент відповів, що не ображається, бо він "не п’яниця і не наркоман".

Що передувало: Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за фактом можливого скоєння держзради експрезидентом, лідером партії "Європейська солідарність" Петром Порошенко під час підписання Мінських угод про врегулювання ситуації на Донбасі в 2015 році.

Адвокат п’ятого президента Ігор Головань заявив, що Портнов звинувачує у держзраді не Порошенка, а Зеленського.

Нагадаємо:

  • На саміті в Парижі 9 грудня Зеленський наполягав, що Україна має отримати контроль над кордоном з Росією перед виборами на Донбасі, а президент Росії Володимир Путін вимагав виборів і лише потім передачі кордону під контроль України.
  • Мінські угоди 2015 року передбачають спочатку вибори в ОРДЛО, а потім передачу Україні контролю над кордоном із Росією.
  • У другому турі президентських виборів Зеленський та Порошенко влаштували шоу зі здачею аналізів на наркотики та алкоголь. Тестування ініціював Зеленський, але потім стався конфуз із його результатами. Після цього Порошенко заявив про "велику загрозу, коли є підозра, що президент має наркотичну залежність".

Читайте також: Зустрінь весну без пороху. У чому підозрюють Порошенка

Офіс президента опублікував комюніке паризького саміту. Повний текст

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування