Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адвокат підозрюваної Кузьменко: Лупанути "Градами" по Києву? Так я про це теж говорю

П'ятниця, 13 грудня 2019, 15:14
Адвокат підозрюваної Кузьменко: Лупанути Градами по Києву? Так я про це теж говорю

Захисник підозрюваної в закладанні вибухівки під авто журналіста Павла Шеремета Юлії Кузьменко Владислав Добош каже, що в словах його підзахисної, якими оперує слідство, "немає нічого злочинного".

Джерело: адвокат у Печерському суді в коментарі журналістам

Пряма мова: "Давайте прокоментуємо дійсно. А шо ж такого розказала Юлія Кузьменко?... Про те, шо лупанути треба "Градами" по Києву? Так я про це тоже говорю. Чому? Бо люди, які живуть у мирному місті, не кожен зрозуміє, як відчувають себе люди, на чиї будинки падають бомби. І шо, це говорить про те, що я хочу Київ знищити? Чи до моралі взиваю?.. Що такого злочинного там сказала? Нічого".

Деталі: Адвокат також запевняє, що слідство "перекрутило" слова Кузьменко щодо волонтерки Марусі Звіробій. Адже, мовляв, говорилося про те, що нова влада шукає сакральну жертву і філософствувалося про те, як суспільство це сприймає. За словами Добоша, правоохоронці "втюхують побасєнки". Захисник додав, що також тримає вдома "тривожний чемоданчик" на випадок, "якщо заберуть в СІЗО, щоб дружину не напрягати", але це не означає, що він когось убив.

Наразі в засіданні суду щодо обрання запобіжного заходу Кузьменко – пауза. Справа в тому, що адвокат клопотав про заслуховування свідків, які б могли довести місцеперебування Кузьменко в день загибелі Шеремета. Суддя Сергій Вовк відмовив Добошу і той заявив відвід судді.

Тепер авторозподіл має визначити суддю, котрий розгляне клопотання про відвід Вовка.

Чому це важливо: Таким чином адвокат опосередковано визнає, що голос на аудіозаписах, які презентувало слідство, належить його підзахисній.

Що передувало: 12 грудня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив про затримання фігурантів справи про вбивство Шеремета. Серед затриманих – колишній АТОвець Андрій Антоненко, волонтерка і дитячий хірург в "Охматдиті" Юлія Кузьменко. За версією правоохоронців, на основі проведених експертиз, Кузьменко закладала вибухівку під авто Шеремета.

13 грудня Печерський суд обирає для Кузьменко запобіжний захід. Прокурор клопоче про арешт без альтернативи застави.

Знати більше: Що відомо про людей, яких підозрюють у причетності до вбивства Шеремета

Валентина Романенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування