Пристайко: Україна може повернутися до ідеї миротворців ООН в ОРДЛО

Субота, 14 грудня 2019, 07:54

У разі, якщо усі можливості Мінських домовленостей буде вичерпано, Україна може повернутися до ідеї розміщення миротворчого контингенту ООН на тимчасово окупованих територіях Донбасу.

Джерело: глава МЗС України Вадим Пристайко в ефірі "Свободи слова Савіка Шустера", повідомляє Інтерфакс-Україна

Дослівно: "Наша команда намагається зробити усе, що в рамках Мінська, а коли ми зрозуміємо, що в рамках Мінська більше ні про що нове говорити не виходить і Росія впирається по кожному пункту, тоді ми будемо звертатися до наступного кроку ... це буде рішення не моє, а президента ... буде, напевно, миротворча місія. І така можливість у нас є", - заявив він.

Деталі: Пристайко нагадав, що українська сторона офіційно не зверталася до ООН про введення миротворчої місії, але така пропозиція надійшла від РФ. Глава МЗС зазначив, що пропозиція РФ не влаштовує Україну, оскільки Росія пропонує розмістити миротворчий контингент лише уздовж лінії зіткнення.

Також Пристайко нагадав, що в ході переговорів "Норманді" досягнуто домовленості про допуск на тимчасово окуповану територію Донбасу представників Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ).

Дослівно: "Ми домовилися, що Червоний Хрест буде допущено на неконтрольовану (Україною - ред.) територію. Ніколи за п'ять років Червоний хрест не міг потрапити до місць, де утримуються наші заарештовані і військовополонені і до місць поховань", - зазначив Пристайко.

"Наступного тижня місія Червоного Хреста спробує в черговий раз туди (на неконтрольовану територію - ред.) потрапити", - повідомив міністр.

Читайте також: 

Перша нормандська: як та у чому Зеленський переміг Путіна на саміті в Парижі

Нормандія 2019 відбулася. Перша реакція соцмереж

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування