У Зеленського дискутують про співпрацю з американськими лобістами – NYT

Неділя, 15 грудня 2019, 21:16
У Зеленського дискутують про співпрацю з американськими лобістами – NYT
Фото Ельдара Сарахмана, УП

В оточенні президента Володимира Зеленського ведуться дискусії щодо можливої співпраці з американськими лобістами, пов’язаними з Полом Манафортом.

Джерело: The New York Times із посиланням на власні джерела

Деталі: Видання зазначає, що, прагнучи покращити стосунки України з Вашингтоном, союзники Зеленського зустрілися з лобістами, тісно пов'язаними з адміністрацією Дональда Трампа.

Видання пише, що попередні дискусії щодо співпраці з лобістами розділили команду Зеленського.

Однак, за словами трьох людей, знайомих з дискусіями, дві компанії, з якими обговорюється можливість співпраці, пов’язані з Манафортом.

Представник однієї з фірм, Mercury Public Relations, яка працювала з Манафортом, Брайан Ланза минулого місяця в Києві зустрівся з помічником Зеленського Андрієм Єрмаком.

Зазначається, що зустріч організував американський юрист на ім'я Ендрю Мак, який сам минулого місяця зареєструвався у Міністерстві юстиції США як неоплачуваний лобіст Зеленського. 

Ще одна фірма, яку обговорювали помічники Зеленського, Prime Policy Group, також має зв'язки з Манафортом. Її заснував Чарлі Блек, колишній бізнес-партнер Манафорта у 1980-х та 90-х. Фірма Блека представляла інших клієнтів в Україні, серед яких Сергій Тігіпко, зазначає видання.

Блек заявив, що не мав жодних розмов з командою Зеленського щодо можливого контракту, але не буде проти такої співпраці.

Видання також повідомляє, що Зеленський, імовірно, нарешті здобув підтримку Білого дому щодо кандидатури посла України у США.

Зазначається, що посол України в ООН Володимир Єльченко чекав на затвердження Вашингтона з кінця вересня або початку жовтня.

За словами джерел, про його затвердження має бути офіційно повідомлено цього тижня. Білий дім та Державний департамент не відповіли на питання про схвалення Єльченка.

Що було раніше: Як писала "Українська правда", 13 листопада помічник президента Володимира Зеленського Андрій Єрмак зустрічався у Києві з американським лобістом Брайаном Ланза, який допомагав зняти американські санкції з російського олігарха Олега Дерипаски.

Передісторія:

  • Лобістська компанія Signal Group Consulting, LLC опублікувала в липні звіт про роботу, яку вона виконала на користь Володимира Зеленського у Вашингтоні у період між 3 квітня і 21 травня 2019 року.
  • Відповідно до документів, поданих у Міністерство юстиції США, компанія отримала за свої послуги гонорар 60 тисяч доларів і відшкодування витрат 9371,8 долара.
  • Президент Володимир Зеленський заперечив, що під час президентських виборів користувався послугами лобістів у США.
  • Американський адвокат Маркус Коен, який найняв лобістів з Signal Group Consulting LLC за 70 тисяч доларів для підвищення іміджу Володимира Зеленського у США, заявив, що робив це "з власної волі". 

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...